04 december 2009

Svar till moderaterna Jan R Andersson och Anna Tenje

Moderaterna Jan R Andersson och Anna Tenje svarade på min och Mathildas insändare om regeringens misslyckade jobb-politik med insändaren till höger. Här presenterar jag min replik.

Miljonregn över Mc Donalds och ett påbörjat återuppbyggande av det utbildningssystem som man raserade det första man gjorde när man fick makten. Det är de åtgärder som de båda moderaterna Jan R Andersson och Anna Tenje förmår presentera som regeringens insatser när de svarar på min och Mathilda Karlssons insändare angående regeringens misslyckande med jobb-politiken.

Detta misslyckande vill de kompensera genom att ge ungdomar försämrade villkor, något som de helt undviker att bemöta, liksom de undviker att bemöta innehållet i insändaren i övrigt. I stället försöker de sig på ett desperat pådyvlande av epitetet ”bidragsvänstern” trots att det är regeringens misslyckande som drivit Sverige längre ner i krisen.

Det är den moderatledda regeringen som handfallen har sett på hur 10000-tusentals människor kastats ut i arbetslöshet i stället för att göra de offensiva satsningar som är nödvändiga för att klara framtida utmaningar, inte minst när det gäller klimatet.

Det är den moderatledda regeringen som står med armarna i kors och ser på hur kommuner och landsting nu tvingas fördjupa krisen genom att säga upp personal inom välfärden, trots att behoven i själva verket ökar.

Det är den moderatledda regeringen som cyniskt står och ser på hur tusentals sjuka och arbetslösa får sin tillvaro sönderslagen och tvingas in i ett socialbidragsberoende.

Det är den politik som Jan R Andersson och Anna Tenje kallar för ”arbetslinjen”.

Kaj Raving
Ordf. Vänsterpartiet NybroFörhoppningsvis fann du detta intressant och vill läsa mer om: , , , , , , ,

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...