28 december 2009

Israel bygger fler illegala bosättningar

Israel fortsätter utbyggnaden av sina illegala bosättningar rapporterar DN och kommer att bygga ytterligare nästan 700 bostäder på ockuperad mark. Återigen så tar sig alltså Israel rätten att skita i allt vad folkrätt är. Inget nytt i och för sig, men det ska bli intressant att se om och hur Obama reagerar på provokationen.
Israel tillkännagav på måndagen planer på närmare 700 nya hem för judar i områden på den ockuperade Västbanken, som Israel ser som en del av Jerusalem. Beslutet fördöms av den väststödda Palestinska myndigheten.
[...]
Israel har förklarat hela Jerusalem som sin odelbara och eviga huvudstad, ett anspråk som inte erkänts internationellt.
Efter amerikanska påtryckningar utlyste Israels premiärminister Benjamin Netanyahu i november en 10-månaders frysning av byggstarter i bosättningar på Västbanken men sade att detta inte inkluderade de kommungränser som Israel definierat för Jerusalem.
[...]
Det bor redan runt 200 000 judiska bosättare vid sidan 270 000 arabiska boende i östra Jerusalem som Israel ockuperade 1967 i sexdagarskriget och senare annekterade.
Den 16 november gav Israel sitt medgivande till 900 nya hem i en annan bosättning i östra Jerusalem, vilket väckte starka reaktioner från landets allierade USA, som idkat påtryckningar på båda sidor för att få igång fredsförhandlingarna igen.
Att Israel inte är ett skit intresserad av att få till någon fred där båda parter respekteras torde nu vara uppenbart för alla. Konfliktens kärna är att staten Israel, sedan 1967, vägrar att sluta terrorisera den palestinska befolkningen. Allt man vill är att med sina bosättningar, sina krig och sin divide and conquer-teknik fortsätta stjäla palestinsk mark, förpesta livet för det palestinska folket och genomföra den etniska rensningen för att omöjliggöra en framtida palestinsk stat.

Kanske har till och med DN nu tröttnat på Israels alltmer uppenbara brott när USA inte håller landet bakom ryggen på samma sätt längre. Med tanke på att man tidigare knappt skrivit en rad där åtminstone vinkeln varit pro-Israelisk tidigare så känns funderingen befogad.Från Konfliktportalen.se: Anders_S skriver Black Cobra – ett av de största kriminella nätverken i Norden, Jinge skriver Har DN tröttnat på Israel?, andread0ria skriver Årslistan 2009, Fredrik Jönsson skriver År 2010 – revolutionens år!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...