06 november 2009

Regeringen hittar på nya siffror för att dölja sitt misslyckande

Alliansen gick till val på att minska utanförskapet, ett begrepp som deras spinn-doktorer hittade på under valrörelsen och som inkluderade allt från de som gått arbetslösa i tio år till de som varit hemma med en förkylning under någon dag.

Att regeringens "kamp" mot utanförskapet är ett katastrofalt misslyckande behöver man inte vara någon raketforskare för att inse. Till och med hos regeringen själv tycks insikten ha slagit till. Utifrån denna insikt, tänker man då kanske att de:

1. Erkänner sitt misstag och ändrar man sin politik
2. Erkänner att "utanförskapet" var ett hittepå-begrepp som passade bra i valrörelsen men vars innehåll man egentligen skiter i
3. Åtminstone håller käften och försöker begrava begreppet till det passar de egna syftena igen

Men nej då, man fortsätter i stället den kreativa banan man gav sig in på när man uppfann begreppet. Man drar till med en grov lögn och hittar helt sonika på nya siffror - och vips så har de 1.2 milj som alliansen placerade i utanförskapet 2006 fått sällskap av ytterligare 500.000 när man presenterar samma utanförskap tre år senare.

Sen påstår man helt fräckt att utanförskapet har minskat!
När sanningen i själva verket är den att utanförskapet, med regeringens definition, stadigt fortsätter att öka, så väljer regeringens företrädare att stoppa huvudet i sanden och i stället medveten ljuga väljarna rakt upp i ansiktet.

Patetiskt!

Bloggat: Alliansfritt Sverige, StockholmsvänsternFrån Konfliktportalen.se: Anders_S skriver En av Sveriges fulaste städer har fått pris som vackrast, Jinge skriver Mahmoud Abbas ”avgång”, vsfstockholm skriver Alltså bara jajaja. JA!, kimmuller skriver Influensavården i Skåne hotas av personalflykt, L. O. Kristoffer Ejnermark skriver Israelförsvararnas illusionära guldgruva

Förhoppningsvis fann du detta intressant , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...