27 november 2009

C och FP diktaturkramare?

Centerpartiet och folkpartiet ingår i den Liberala internationalen som nyligen valde en ny vice ordförande. Den som valdes var ingen mindre än Roberto Micheletti, diktatorn som ledde militärkuppen i Honduras där den rättmätige presidenten Manuel Zelaya avsattes, en kupp som den Liberala internationalen vägrar att kritisera. Tvärtom så har organisationens ordförande berömt kuppmakarna och kritiserat kritiker av kuppen.

Frågan är när vi nu får se ett kraftigt avståndstagande från dessa partier som påstår sig förespråka demokrati? Vill man över huvud taget vara kvar i en organisation som så öppet stödjer en diktator? Eller anser man att en diktatur endast är fel om det en vänsterdiktatur medan en högerdiktatur som Michelettis är helt ok?

Jag ser fram emot ett svar på dessa frågor.

Media: Arbetaren1, 2, Proletären, Latinamerika.nu,

Bloggat: Svensson, Trotten,Från Konfliktportalen.se: herman skriver Socialistiska forum, Jinge skriver Filippa Reinfeldts Landsting – Sämst!, Anders_S skriver Tålamodet slut i Göteborgs hamn, Fredrik Jönsson skriver “Som nationalsocialister finner vi grunden för politiken i rasen”

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Lasse Strömberg sa...

"Michelettis är helt ok?

Jag ser fram emot ett svar på dessa frågor."

Det är ingen idé! Du kommer nämligen aldrig att få något svar.

Kaj Raving sa...

Jag tänker inte hålla andan medan jag väntar =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...