16 oktober 2009

Jakt på Sahlin ska dölja raserandet av välfärdsstaten

När argumenten tryter så tar nävarna vid - ett välkänt ordstäv som alliansen gör sitt bästa för att omsätta i dagspolitiken.

För när politiken man bedriver har havererat fullständigt och drivit ner Sverige i en kris av historiska mått, med rekordartad arbetslöshet där 150.000 jobb har försvunnit det senaste året, vad gör man då?
Med en ungdomsarbetslöshet som ökar rekordsnabbt och klyftor mellan både klasser och kön som man knappt kunde drömma om skulle kunna existera i välfärdssverige, vad gör man då?
Förändrar sin politik? Knappast, tvärtom man ökar dosen.

Så vad gör man då som alliansföreträdare när den välfärdsfientliga politik man bedriver förstärks av handfallenhet i en kris? När den politik man för leder mot en katastrof för välfärdssamhället - och det visar sig att de flesta svenskar faktiskt uppskattar välfärd? I det läget så återstår för alliansen endast att försöka rikta fokuset på något annat än det egna katastrofala misslyckandet.

Politikens konsekvenser måste döljas och fokus flyttas och hur det ska gå till har ingen uttryckt tydligare än moderaternas partisekreterare Per Schlingmann själv
- Vi måste mycket tydligare jaga Mona Sahlin
Regeringen vill helt enkelt inte tala om den politik man bedriver och de konsekvenser som detta för med sig. Något som förvisso är förståeligt när desperationen lyser nu igenom. Alltså måste man se till att man talar om Monas frisyr i stället för om ungdomsarbetslösheten och se till så att kommentarerna på ledarsidorna handlar Monas kläder i stället i stället för de dryga 50.000 som utförsäkras från Försäkringskassan. Och till sin hjälp har de en villig mediakår.

Som väl är så går det går att göra annorlunda och driva en politik för ett rättvisare samhälle.

Bloggat: Alliansfritt Sverige,

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Från Konfliktportalen.se: petter skriver Hat är inte kärlekens motsats, Jinge skriver Länktips – The Boston Globe, Anders_S skriver OG-ledare misstänkt för bombdåd, autonomak skriver Till minne av Björn Söderberg, tusenpekpinnar skriver Zizek och skogen

Förhoppningsvis fann du detta intressant och vill läsa mer om: , , , , , , ,

1 kommentar:

Lasse Strömberg sa...

Ett väl beprövat recept kommer till heders igen. Inget är nytt under solen.

I partiledardebatten hoppade man på Lasse Ohly, men inte för V:s politik. Man försökte helt enkelt utmåla honom i dålig dager i akt och mening att litet ska rinna över på partiet. Man vill helt enkelt skrämma väjarna.
Det kan tyvärr lyckas. Det är inte alltför många som klarar att tänka själva, och det krävs för att kunna se genom propagandafraserna.

Personangrepp kan vara mycket effektiva ibland. Trots det ska Ohly och V hålla sig för goda att ta till samma fega taktik.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...