02 oktober 2009

Idag kräver EU rättning i ledet

Idag ska de motsträviga Irländarna rättas in i ledet igen när de nu håller den andra folkomröstningen om Lissbonfördraget. I första omröstningen var de ju fräcka nog att rösta fel och spotta EU-etablissemanget rakt i nyllet med sitt rungande NEJ.

Och så kan man inte ha det inom EU. Där ska det vara ordning och reda och folket ska hålla sig på mattan och inte obstruera som Irländarna nu gjort. Visst är EU för demokrati, i lagom dos och så länge de demokratiska yttringarna passar EU:s agenda. Expressens Mats Larsson:
ur EU:s perspektiv handlar det om rätt eller fel svar. Det vill säga, ja eller nej. Detta är andra gången irländarna röstar om samma fråga. Vi har sett flera exempel på det tidigare i EU-sammanhang, där ett nej vid en första folkomröstning blivit ett ja, när landet röstat igen.
Nu passade inte Irländarnas NEJ EU:s agenda, så då är man demokratisk nog att låta dem rösta om samma fördrag igen och satsar nu ordentligt på att de ska rösta rätt. Och skulle de inte göra det den här gången heller så får de väl en ny chans att komma på bättre tankar, även om man sagt att så inte blir fallet. För med tanke på att fördraget borde varit nedlagt efter Irländarnas första nej, enligt de egna reglerna, så kan man ana vad en sådan garanti är värd.

Men liksom miljonerna EU satsat på "information" till de grupper som främst röstade nej förra gången så är utnötning en del av kampanjen för att kuva de olydiga.
Nej-sidans största problem är att motivera dem som röstade nej förra gången att ta sig till vallokalen en gång till. "Om vi röstar nej igen får vi väl bara gå och rösta en tredje gång", är en vanlig kommentar bland irländarna.
Vi svenskar får å andra sidan inte förtroendet från etablissemanget att rösta alls - naturligtvis, eftersom de opinionsundersökningar som gjorts pekar på att det skulle bli ett nej även här - så vi får hoppas på att irländarna orkar försvara demokratin ytterligare en gång och säga nej igen när nu EU-eliten kräver rättning i ledet.

Tidigare:Visa mig vilka dina vänner är, EU satsar 20 miljoner på att få Irländarna att rösta "rätt",

Bloggat: Om Världen, Jinge, Jonas Sjöstedt, Eva-Britt Svensson, Lasse,

AB1, 2, 3, 4, DN1, 2, 3, SvD1, 2, 3, Flamman,

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Från Konfliktportalen.se: L. O. Kristoffer Ejnermark skriver Lärarna är inga mobbare, Jinge skriver Irländarna säljer sin frihet, Anders_S skriver Försäkringsbedrägerier ofta bakom bilbränder

Förhoppningsvis fann du detta intressant och vill läsa mer om: , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...