14 september 2009

Så kryper sanningen om de "nya" moderaterna fram

Lägre löner för den lågbetalda arbetaren och sänkta skatter för den välbetalde direktören i sin miljonvilla.

Det skulle kunna handla om de gamla hederliga moderaterna från -90talets början, de som man visste var de stod, de som inte hymlade med att man bedrev en klasspolitik av klassiskt snitt där arbetarklassen ska veta sin plats.

Men det handlar faktisk om de "nya" moderaterna. Eller nya och nya. Alla som ser bakom den förändrade, men tomma, retoriken vet ju att det är samma gamla moderater nu som då, med eller utan hästsvans. Den enda egentliga skillnaden är att man idag inte vill kännas vid klasspolitiken när man konfronteras med den.

Att regerings skattesänkningar av historiska mått främst har gått till de redan välbeställda har stått klart sedan länge. För trots att alliansens företrädare ständigt hävdar att man sänker skatten för låginkomsttagarna så visar en rapport från Riksdagens utredningstjänst att det återigen bara är tom retorik. Hälften av skattesänkningarna går till den rikaste fjärdedelen av befolkningen medan den fattigaste fjärdedelen får dela på 6% av pengarna.

Syftet med att sänka skatterna är ju självklart att gynna de traditionella moderatväljarna, de välbärgade, på bekostnad av den allmänna välfärden som samtidigt dräneras på resurser. Enbart detta är ju i sig en klassisk klasspolitik, men genom skickliga retoriska manövrar så har man lyckats slå i stora delar av folket något annat.

Hittills så har man dock lyckats mörka att man har ytterligare ett syfte - att hålla nere lönerna för arbetare.

Nu har dock interna dokument dykt upp som avslöjar moderaternas plan, att pressa ner den så kallade reservationslönen.
Lägre reservationslöner är alliansens mål, men de har tagit ett steg i sänder så att det inte ska uppfattas lika radikalt.
Nu kryper alltså sanningen fram bakom den tomma retoriken fram. Man vill pressa ner lönerna för de som redan idag har sämst betalt och är mest utsatta. I USA är working poor ett begrepp, är det något som moderaterna vill överföra till Sverige? Att den lägsta lönen som någon är beredd att arbeta för sjunker leder i förlängningen till att hålla nere lönenivån även för övriga arbetare.

Arbetarkollektivet ska uppenbarligen hålla sig på mattan även under de nya moderaterna, även om Borg vägrar säga sanningen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Från Konfliktportalen.se: Anders_S skriver Nya bilbränder den gångna natten, Jinge skriver Memri har gjort det igen, jesper skriver Wendy Brown i senaste magasinet Neo, Bo Myre skriver Vi fick ett brev om ett rykte om ett hot

Förhoppningsvis fann du detta intressant och vill läsa mer om: , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...