20 september 2009

Moderaterna vill inte stå för sin politik

Lägre löner för den lågbetalda arbetaren och sänkta skatter för den välbetalde direktören i sin miljonvilla – en hederlig gammal klasspolitik, hämtad från de ”gamla” moderaterna från 90-talets början? Nej, det är just så dagens allianspolitik, lett av det ”nya arbetarpartiet” under Reinfeldt, ser ut när den dras fram i ljuset. Men det är en politik som man inte vill kännas vid när man konfronteras med den.

Att regerings skattesänkningar främst har gått till de redan välbeställda har stått klart sedan länge. För trots att alliansens företrädare ständigt hävdar att man sänker skatten för låginkomsttagarna så visar en rapport från Riksdagens utredningstjänst att det återigen bara är tom retorik. Hälften av skattesänkningarna går till den rikaste fjärdedelen av befolkningen medan den fattigaste fjärdedelen får dela på 6% av pengarna.

Syftet med att sänka skatterna är ju självklart att gynna de välbärgade på bekostnad av den allmänna välfärden som samtidigt dräneras på resurser. Hittills så har man dock lyckats mörka att man har ytterligare ett syfte. Nu har dock de hemliga dokumenten läckt ut till media som visar att det man vill är att pressa ner lönerna för de som redan idag har sämst betalt. Något som i förlängningen håller nere lönenivån även för övriga arbetare.

Moderaternas politik ligger öppen, men finansminister Borg vägrar givetvis att svara på frågan om varför man vill sänka lönerna. Hur är det med moderaterna från länet, Eva Bengtsson Skogsberg och Jan R Andersson? Vågar ni stå för att ni vill sänka lönerna för arbetare samtidigt som ni ger skattelättnader av historiska mått till de rikaste?

Och vad säger länets övriga borgare? Står ni också bakom moderaternas ambitioner om sänkta löner eller tar ni avstånd från moderaternas politik nu när den verkliga agendan är avslöjad?

Kaj Raving
Ordf. Vänsterpartiet Nybro

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Förhoppningsvis fann du detta intressant och vill läsa mer om: , , , , , , ,

1 kommentar:

bloggare på icedaniel.se sa...

Inga stötade uttalande på din blogg, Är det inte svårt att diskuterapolitik då ?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...