02 september 2009

Män är män...

... och kvinnor är kvinnor och så måste det förbli. Därför är det tydligen också en fruktansvärd händelse att Ragnar vill börja amma, åtminstone om man ska tro många av kommentarerna på Aftonbladet, Expressen och i P3. För som vanligt när normerna kring vad som är manligt och kvinnligt utmanas så rister könsrollsivrarna i sina grundvalar och skriker ut sin ångest i kommentarsraderna.
Jaha, så det här var ytterligare ett steg i jämnställdhetshysterin. Va ska vi hitta på härnäst? Kanske skulle prova en tampong bara därför att! Eller fejka PMS kanske....

Mamman ska amma, ingen annan. Äckligt

Men allvarligt, vafan är detta... Så förbannat löjligt. Ska vi tvinga in en livmoder i våra kroppar oxå? Föda genom röven? OM det går så borde vi...
Sjukt, perverst och jag vet inte allt vad som skrivs och sägs. Många hävdar att eftersom män inte automatiskt får igång sin mjölkproduktion så är det inte "naturligt" och att amning är enbart för kvinnor för det är bara hos kvinnor som mjölken kommer "naturligt". Vad innebär då detta för de kvinnor som inte lyckas få igång amningen eller som inte får så mycket mjölk att det räcker? Är de inte kvinnor då?

Och stackars barn tycker många. Som om det skulle spela någon roll för barnen. Det är ju knappast barnens fördomar som luftas i kommentarsraderna. Mer troligt är att alla de vuxna som måste vädra sin ångest också prackar på barn i sin omgivning de fördomar de själva har.

För det enda "onaturliga" med att män skulle amma sina barn ligger i att det utmanar den traditionella bilden av "manligt" och "kvinnligt" och att mängder av människor uppenbarligen bygger upp hela sin självbild av sig själva som kvinnor och män kring dessa könsroller och har ingenting annat att hålla sig i. När denna bild som nu då utmanas så återstår inget annat än att med näbbar och klor försvara den fasad man byggt upp, för om den rivs... vad återstår då?

Så ja, det är synd om barnen. Stackars barn som ska behöva växa upp i en värld där de "vuxna" vräker ur sig sådana sorgliga fördomar så fort deras trångsynta världsbild utmanas och på så sätt tvingar in barnen i samma trånga fördomslåda.

Trollhare skriver utmärkt i ämnet.

ETC, AB1, 2, Allt om barn

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Från Konfliktportalen.se: kamratwot skriver Mord utan offer, Jinge skriver Nätcensur idé i USA!, Anders_S skriver Att vaccinera sig eller inte, L. O. Kristoffer Ejnermark skriver Yttrandefrihet i kristider – lagförslag i USA ger rätt att stänga av internet, theo skriver Öppet mål för (V) när Mona Sahlin släpper planhalvan

Förhoppningsvis fann du detta intressant och vill läsa mer om: , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...