11 augusti 2009

Heja Israel!

Heja Israel... det är inte ofta som man får anledning att ta de orden i sin mun... kan inte påminna mig om att det någonsin hänt förut.

Nu kan dock Israel, som första land i världen, vara på väg att totalförbjuda pälsindustrin i landet och det tycker jag förtjänar ett stort Heja!
Knesset-ledamoten Nitzan Horowitz har föreslagit ett totalförbud mot pälsindustrin – det innebär förbud mot import, produktion och försäljning. Går det igenom blir Israel det första landet i världen med en sådan lag.
Kanske tar nu Israel en oväntad plats som föregångsland inom djurrättsområdet, tillsammans med Bolivia. Den svenska regeringen har mycket att leva upp till med den nya djurskyddslagen om vi ska kunna leva upp till vårt rykte som ett land med progressiv djurskyddslagstiftning och inte bli totalt omsprungna.

Nu väntar vi bara på att pälsförbudet följs upp av ett beslut om förbud mot etnisk rensning och massmord på palestinier. Ett beslut om att även palestinier ska behandlas humant och omfattas av de mänskliga rättigheterna...

Och kanske, kanske... så småningom... kan man hoppas på... så får jag anledning att säga Heja Israel! igen, när det kommit ett knesset-beslut om att israeler och palestinier ska vara likvärdiga medborgare i en gemensam stat.

Fast det dröjer nog...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 kommentarer:

Linus sa...

Heja Israel!

Håller dock inte med dig om kritiken mot Israel. Det är områdets enda demokrati, med långa socialistiska traditioner. Israel har försökt att skapa fred genom Land för Fred, men trots att man avstått exempelvis Gaza till araberna, så har de omedelbart satt igång och bomba civila israeler.

Kritiken måste idag riktas mot palestinierna.

Kaj Raving sa...

Linus: Demokrati eller inte, eller för den delen eventuell socialistisk tradition, spelar knappast någon roll när man ägnar sig åt statsterror med etnisk rensning och folkmord, vilket är den metod som Israel tämligen konsekvent har använt sig av i sina försök att "skapa fred".

"avstått exempelvis Gaza till araberna"
Gaza är liksom Västbanken områden som Israel folkrättsvidrigt ockuperar. Att palestinierna tillåts utöva ett begränsat självstyre (så länge det passar israelerna) över vissa av de delar som ockuperas förändrar inte detta faktum det minsta.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...