03 augusti 2009

Försöker alliansen mörka arbetslösheten?

Arbetslösheten torde vara alliansens allra främsta bekymmer just nu. Den är redan nu uppe i nästan 10% och spås av konjunkturinstitutet nå 12% under 2011!

Ändå framstår just arbetslösheten som en stor icke-fråga för alliansens företrädare. Eller handlar det om medveten mörkning? Att man från alliansens sida inte vill veta av frågan är åtminstone vad resultatet i den undersökning som Alliansfritt Sverige nu publicerar pekar på.
"Jobb kommer att vara den helt avgörande frågan. Vinner vi i höst kommer vi i valet 2010 att mätas utifrån om vi fått fram fler jobb" sa Fredrik Reinfeldt i valrörelsen 2006, där den sittande socialdemokratiska regeringen utmålades som ansvarig för den dåvarande arbetslösheten och Moderaterna lanserade sig själva som ”det nya arbetarpartiet”.
Så inleder Alliansfritt Sverige en massiv genomgång utav alliansen egna kanaler, regeringspartiernas bloggar, en genomgång där resultatet är beklämmande. Utav över 7000 genomgångna inlägg, de 20 senaste på nästan 400 bloggar, så är det endast i 1% av dessa inlägg som arbetslösheten alls omnämns!

Visst, man kan inte dra för stora växlar utifrån vad en enskild skribent skrivit om, eller som i detta fall - inte skrivit om, det kan handla om specialisering, intressen och många andra saker. Men när det handlar om nästan 400 politiska bloggar som lyckas undvika arbetslöshetsfrågan så markant så är det svårt att inte ana ett mönster.

Slutsatsen är enkel. Regeringens arbetsmarknadspolitik, eller kanske snarare regeringens brist på arbetsmarknadspolitik är ett präktigt fiasko som som närmar sig katastrofomfång. Det är detta praktfiasko som man nu hoppas slippa konfronteras med genom att tiga ihjäl frågan.
Det får vi inte låta dem lyckas med!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Från Konfliktportalen.se: Jinge skriver Djur ogillar folkpartister, Johan Frick skriver Ett avskyvärt mellanting, Anders_S skriver Adam Backström – fastighetsklipparen, Björn Nilsson skriver Tillspetsat läge i Nepal

Förhoppningsvis fann du detta intressant och vill läsa mer om: , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...