28 augusti 2009

"Arbetslinjen" är en ideologiskt motiverad bidragslinje

Regeringen fortsätter sänka skatterna, för att skapa arbeten påstår man. 3000 arbeten påstår man att skattesänkningen, "det fjärde jobbskatteavdraget", på 10 miljarder ska ge. 10000 på lång sikt, vad det nu innebär. Även om man accepterar regeringens egna långsiktiga siffror så innebär det att varje arbetstillfälle återigen kostar 1 miljon i minskade skatteintäkter!

Och som av en händelse så motsvarar de 10 miljarder som regeringen vill sänka skatten med de 30000 arbetstillfällen som kommer att försvinna inom kommunsektorn, efter regeringens "satsningar" på kommunerna. Hade man varit intresserad av arbetstillfällena så vore alltså det rimliga beslutet att skjuta till dessa pengar till kommunerna i stället, vilket hade bevarat minst tre gånger så många arbetstillfällen som man själva påstår sig skapa. Men det är ju inte arbetstillfällena det handlar om, det är enbart en dimridå man använder för att motivera sin klasspolitik.

Samtidigt så leder nämligen den nedmontering av socialförsäkringarna som bekostar skattesänkningarna till att allt fler tvingas söka socialbidrag. Kommunernas kostnader för socialbidrag har ökat med över en miljard kronor mellan första halvåret förra året och första halvåret i år. och värre lär det bli, fram till 2012 beräknas kostnaderna för socialbidragen öka med 50 procent!

För att bevara välfärden så krävs en gemensam och solidarisk finansiering genom skattemedel. Men med regeringens linje ska i stället tiotusentals människor kastas ut i arbetslöshet och bidragsberoende och välfärden utarmas bara för att de som redan har ska få lite mer. Det blir alltmer uppenbart att regeringens "arbetslinje" inte är något annat än en ideologiskt motiverad bidragslinje som syftar till att skapa ett trasproletariat som genom sin blotta existens tvingar de med arbete att hålla sig på mattan och inte ställa för långtgående krav som kan hota företagens vinstintressen.

Gammal hederlig borgerlig politik för att öka klassklyftorna i samhället helt enkelt. Stackars Sverige om moderaterna och deras anhang får sitta en period till.

DN1, 2, 3, SvD1, 2, KA, ETC, AB

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Från Konfliktportalen.se: Jinge skriver Lästips en fredagskväll – Åsa Linderborg, andread0ria skriver Ockupantscenen rör sig norrut, Vidar skriver Västbodaskolan åt alla!, jesper skriver Ockupanter öppnar upp nedlagda Västbodaskolan i Farsta, eiz skriver Lästips: Åsa Linderborg intervjuas i ÖP idag, Anders_S skriver Björkegren – spekulanten som försvann

Förhoppningsvis fann du detta intressant och vill läsa mer om: , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...