12 juli 2009

Varför är ni så höger, män?

Kvinnor är i högre grad negativt inställda till att skapa ett centraliserat, avdemokratiserat och militarisererat övervakningssamhälle än vad män är, likaså är de mer negativt inställda till att lösa dagens problem med gårdagens teknik. Därför är de generellt också mer vänster än män.

Kvinnor är inte bara mer vänster, utan tydligen så innebär detta också att kvinnor är mer konservativa, och det kan det väl ligga något i. När det gäller saker som att bevara demokratin, freden, den individuella friheten och integriteten – tja, då är det bara att erkänna att även jag är obotligt konservativ och tycker att det är saker som faktiskt bör försvaras och bevaras – även om högern tycker att det verkar hopplöst bakåtsträvande.

Frågan jag skulle vilja ställa är vad det är som tydligen gör män mer benägna att koncentrera makten till några få och att acceptera inskränkningar i demokratin och friheten. Vad gör att män mer benägna att vilja ta till gårdagens storskalighet och våld som lösningar i stället för att söka nya fredliga lösningar? Varför är män så positivt inställda till alliansen och överrepresenterade inom SD, ND och andra rasistiska organisationer?

Varför är ni så höger, män?

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Från Konfliktportalen.se: Jinge skriver Bosättarnas etniska rensning, Johan Frick skriver Bekämpa högerextremismen så försvinner vänsterns våld, Kristoffer Ejnermark skriver SÄPO – propagandaministeriet för bourgeoisien del 2, Anders_S skriver En mördare som aldrig åker dit

Förhoppningsvis fann du detta intressant och vill läsa mer om: , , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Därför högern är mycket bättre än kommunistvänstern om du nu undrar.

Nicke Grozdanovski sa...

Det är ett analyserande svar från den anonyme kommantaren. de flesta män är inte bara höger utan anonym visar hur korkade vissa är.

Tobias sa...

Historien har visat om och om igen att dom kan skapa ett centraliserat, avdemokratiserat och militariserat overvakningssamhalle. Se bara pa DDR och Sovjetunionen.

Sen kan man ju undra vad man menar nar man sager hoger. Manga i vansterpartiet menar att alla utom dom sjalva i riksdagen ar hoger.

Jag ar liberal vilket innebar att jag ar for att bevara demokratin (uttrycksfrihet till och med nar nar folk ar extremistiska, om dom inte uppmanar till vald), freden, den individuella friheten och integriteten.

I mina ogon ar vanstern for kollektivistisk, trangsynt nar det galler demokrati (speciellt inom vansterpartiet) och individualism ar fult inom vanstern for att det ar ett sjalvandamal.

Bara for att alliansen skiter intigriteten sa betyder det inte att resten haller med. Tvartom.

Jag tycker det ar obegripligt att nagon tycker SD, ND eller andra rasistiska organisationer.

Det finns ju bada hoger och vansterideologer och hogerideologier dar man infort diktaturer. En del kvinnor finns representerade genom historien som hallt pa makten. Inte manga dock.

Fragan ar varfor vald och krig ses som acceptabla losningar bland man. Det ar en bra fraga.

Jag skulle nog anse att jag ar hoger i Sverige. Men eftersom jag trots allt ar for gratis utbildning, gratis sjukvard och vettiga arbetsvillkor pa marknaden sa skulle jag kunna tas for socialist.

Men aven om jag ar for statligt agande i vissa fall, sa ar jag for en marknadsekonomi och frihandel.

Jag ar val hoger for att jag forstar att kapitalism leder till rikedom for alla, aven om foretagen inte alltid vill oss val.

Varfor ar folk sa besatta av hoger och vanster?

World traveller sa...

Aentligen en politiker som vaagar ta bladet ur munnen. Taenk om Lars Ohly kunde faa bli vaar naesta statsminister. Han skulle vaaga ta itu med alla svenska rasister. Partier som SD skulle foerbjudas, avskaffa kungariket? ta bort vaar loejliga nationaldag, bojkotta Israel, han skulle vaaga staa upp foer palestiniernas raettigheter, foer uighurerna och andra foertryckta minoriteter, klasskampen skulle vinnas.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...