28 juli 2009

Pervers kapitalism! 3.0 - dunplockning i tyskland

Jag fick tag i filmen nedan via en kommentar på inlägget Pervers kapitalism 2.0. Filmen visar hur ett tyskt företag använder en maskin som egentligen är till för att döda gässen till att plocka gässen levande.


Brutalitet är inget som är typiskt för exempelvis kinesiska förhållanden eller tredje världen, vilket många européer gärna vill tro. Verkligheten är att brutalitet uppenbarligen finns i hög grad även på nära håll och den gemensamma faktorn är ingen annan än - kapitalismen och dess ständig jakt på vinst. Även om det som i detta fall leder till ett fruktansvärt lidande.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Från Konfliktportalen.se: Jinge skriver DN och Israels kärnvapenparaply, Anders_S skriver Underbart i Grekland, boladefogo skriver Delseger i Newport, Björn Nilsson skriver Studier bättre än parader och jönserier, planekonomen skriver Håll organiseringen till organisationen, tack!, Johan Frick skriver Ett antikt sätt att se på kunskap

Förhoppningsvis fann du detta intressant och vill läsa mer om: , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag skulle verkligen tycka om att någon reagerade på de förhållande som tex de Kinesiska arbetarna i gåsfarmarna tvingades leva under. Att fåglarna led och for illa var givetvis fruktansvärt osv.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...