24 juni 2009

Rödgrön prio på välfärden

Regeringen har hittills sänkt skatten med över 80 miljarder kronor, skattesänkningar som främst har kommit höginkomsttagare till del.

Dessa skattesänkningar måste givetvis bekostas på något sätt och givetvis så är det de svagaste som får stå där med Svarte Petter när borgarnas politik slår igenom med exempelvis ökat utanförskap, ökad barnfattigdom och då givetvis också ökade socialbidragskostnader. Bara för att nämna några exempel på vad regeringens politik innebär.

Skattesänkningarna har gått ut direkt över kommunerna som därför också har tvingats genomföra det som borgarna tidigare öppet förespråkat, men som man nu alltså genomför indirekt i stället. Det handlar alltså om kraftiga nedskärningar i den offentliga sektorn som givetvis drabbar de svagaste hårdast, eftersom det är de som har störst nytta av en gemensamt finansierad offentlig sektor.

Men välfärden har ett förkrossande stöd bland den svenska allmänheten, så därför känns det bra att även miljöpartiet och socialdemokraterna nu har tagit ställning så att oppositionen nu i samband med sin tågturné gemensamt kan visa att man prioriterar den gemensamt finansierade offentliga sektorn framför skattesänkningar för överklassen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bloggat: Jöran Fagerlund, Jonas Sjöstedt, David Aronsson, Stockholmsvänstern, Lukas Löfling, Jinge

Media: Aftonbladet, DN, SvD1, SvD2,

Från Konfliktportalen.se: Kristoffer Ejnermark skriver Massvaccination, men vad händer sen?, Jinge skriver Oroande nyheter om svininfluensan, Björn Nilsson skriver Usel privat jobbtillväxt i USA, Anders_S skriver Göteborgsvitsiga nyheter, samira skriver Lagerarbetarnas kamp fortsätter

Förhoppningsvis fann du detta intressant och vill läsa mer om: , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag hoppas att du har det bra på din egen planet.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...