25 juni 2009

Internationell aktionsdag till stöd för Irans arbetare

I Sverige ses det som en självklar rättighet att få engagera sig fackligt. Och vi som är fackligt aktiva slipper oroa oss för att vårt fackliga engagemang ska leda trakasserier från stat och myndigheter eller att vi kanske hamnar i fängelse när vi protesterar mot regeringen på första maj.

I Iran så ser det helt annorlunda ut. Där kämpar fackföreningarna för att över huvud taget få rätten att organisera sig, trots hårt motstånd från den sittande regimen. Många fackföreningsledare har fängslats i kampen och under första majdemonstrationerna i år så arresterades minst 100 personer.

Den 26 juni har därför utsetts till internationell protestdagdag där arbetarrörelser över hela världen kräver att de som arresterades under första maj frisläpps, liksom alla andra fackliga ledare och medlemmar som fängslats för att de kämpat för rätten att bilda oberoende fackföreningar.

Vi i vänsterpartiet stöder givetvis den kämpande fackföreningsrörelsen i Iran i dess strävan att få utöva sina mänskliga och fackliga rättigheter och förenar oss i det globala fördömandet av den totalitära Iranska regimen och dess strävan att undertrycka dessa rättigheter. Vi uppmanar den övriga svenska arbetarrörelsen att göra detsamma.

Kaj Raving (V)
Facklig-politisk talesperson i Kalmar Län

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Media: Barometern

Från Konfliktportalen.se: Anders_S skriver Åsiktsregistreringen av vänstern pågår än, Fredrik Jönsson skriver Bäddar för Piratpartiet, cappuccinosocialist skriver Here comes the proper education, 1915 skriver Förbättra världen med din dator, Björn Nilsson skriver Lite mer om Lalgarh, Kristoffer Ejnermark skriver Sverige krigar i Afghanistan – terrorattack mot svensk ambassad

Förhoppningsvis fann du detta intressant och vill läsa mer om: , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...