15 juni 2009

Gott gry i Lagena-arbetarna!

Så jävla skönt att se att det finns de som vågar säga ifrån när de blir utpressade och behandlade som skit!Visst, jag är förtroendevald i ett betongfack och får inte uppmuntra till vilda strejker osv osv yada, yada... men arbetarna på Lagena, Systembolagets dotterbolag i Jordbro, har definitivt mitt fulla stöd i sin kamp mot företagets försök att ställa arbetare mot arbetare och jag hoppas att de inte ger sig innan de har vunnit sin vilda strejk.

Att företag passar på i varseltider och gör sig av med mer personal än vad som kan härledas till en eventuell nedgång i produktionen har man sett uppgifter om tidigare. Orsaken är givetvis att skapa "lojalare" arbetare, arbetare som inte ställer alltför stora krav, "flexibla" arbetare helt enkelt. En bra metod för skapa "flexibla" arbetare som som inte ifrågasätter vad företaget gör är självklart att öka andelen personal med otrygga(re) anställningsformer, exempelvis genom inhyrning.

På Lagena så har uppenbarligen företaget beslutat sig för att göra detta sviniga beteende till en konstform genom att ta det hela ett steg längre och mer öppet byta ut de fast anställd personal mot inhyrda arbetare samtidigt som man använder de lagda varslen som påtryckning för att få personalen att gå med på försämrade löne- och anställningsvillkor.

Detta om något visar vilket skämt vårt anställningskydd i själva verket är idag. Men framför allt så visar det på hur viktig Lagena-arbetarnas kamp är. Det verkar vara gott gry i dem i alla fall och det ger ju hopp för framtidens motstånd mot kapitalet.

Solidaritet med Lagenas arbetare, deras kamp är vår kamp!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Media: LO-tidningen, Expressen, Aftonbladet, SvD, DN, Svt

Bloggat: vsfstockholm, Stockholmsvänstern, Dagens Konflikt m.fl.

Från Konfliktportalen.se: avantivideo skriver Stöd till de strejkande arbetarna på Lagena 15 juni i Malmö (2009), Björn Nilsson skriver Två typer av brott - vilken skall prioriteras?, Tuss skriver Om strejken på Systembolagets lager, Krister B. Anana skriver Embryo bakom SVT:s nya miljösatsning, clausewitz skriver Vild strejk!, tusenpekpinnar skriver Solidaritet med arbetarna på Lagena!

Förhoppningsvis fann du detta intressant och vill läsa mer om: , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad som är ännu värre är att när jag och flera kompisar jobbade där som inhyrda för några år sedan så var i princip all inhyrd arbetskraft "svart", detta pågick LÄÄÄÄNGE och säkert fortfarande... Statligt ägda systembolagets dotterbolag tar alltså in svart arbetskraft och gör sig av med fast anställd laglig arbetskraft...

Rosa Ilitj sa...

Jag knegar på Tamro, apotekets leverantörsbolag.

Det är samma situation som på Lagena med inhyrda hit och dit! De vill bara ha det så för att kunna knäcka oss. Snart kommer det att blossa upp hos oss också.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...