06 maj 2009

Utforska EU inifrån...

Här kommer ett kort tips om två nya böcker som båda cirkulerar kring EU och som båda levererar bitsk kritik mot EU av hög klass.

Först ut är en bok skriven av vänsterpartiets EU-parlamentariker Jens Holm och heter "EU inifrån - berättelser från EU-parlamentet 2006-2009", ISBN: 978-91-977208-5-4.

Boken är skriven i ett lätt personligt tilltal som blandat med mängder av fakta och tankar som enkelt och effektivt ger en bild av hur EU fungerar, samt inte minst alla vansinnigheter som EU ställer till med och sysslar med. Oundgänglig läsning för alla som inte föredrar att behålla EU-skygglapparna på med andra ord. Dessutom perfekt som grund i valrörelsen.
Rekommenderas starkt med andra ord!

Nästa bok är skriven av Jens företrädare i parlamentet, Jonas Sjöstedt, och är en helt annan typ av bok. Det är en skönlitterär bok, en deckare, som heter "Sammanflöden" ISBN: 978-91-7327-084-7.

Att boken är skönlitterär betyder dock inte att den inte är politisk, tvärtom. Framförallt så är det EU-kritiken som kommer i dagen, men även andra företeelser, exempelvis Expressen får sig en rejäl känga. Som dagsaktuell samhällskritisk betraktelse är den helt enkelt klockren.
Som deckare är den inte heller oäven. Enkel och rak i upplägget på ett sätt som gör att storyn flyter enkelt. Även om boken är en lite förutsägbar mordhistoria så lyckas Jonas ändå hålla spänningen uppe på ett bra sätt. På det hela taget en mycket läsvärd bok.

Läs dem båda!

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Förhoppningsvis fann du detta intressant och vill läsa mer om: , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...