08 maj 2009

Satsa på välfärden!

Har vi för många lärare i skolan, är barngrupperna i förskolan för små, får våra gamla för mycket omsorg? Frågar man regeringen så tycks svaret vara ett rungande JA. På annat sätt kan man knappast tolka deras långvariga vägran att skjuta till pengar till krisande kommuner.

Nu har regeringen ändå under bilan beslutat att skjuta till lite pengar till kommunerna. Det är ett tillskott som är lika verkningsfullt som en läkare som sätter ett plåster på patientens avskurna pulsåder; det ser ut som om man gör något, men det hjälper knappast patienten att överleva!

I stället för att satsa på välfärden genom att ge kommunerna utrymme att ta in mer personal så underminerar regeringen medvetet vår gemensamma välfärd genom att tvinga kommunerna att säga upp 10000 anställda inom vård, skola och omsorg. Samtidigt som man avsiktligt monterar ner välfärden så fördjupar man på så sätt krisen ytterligare. Det är effekten av den förda politiken redan nästa år när regeringen prioriterar subventionerad hemhjälp åt de rika framför omsorg om våra barn och gamla.

Vi i vänsterpartiet prioriterar annorlunda. Vi vill se offensiva satsningar för att värna välfärden och skapa jobb. I stället för att som regeringen låsa fast människor i arbetslöshet och betala tusentals kompetenta välfärdsarbetare för att gå hemma så har vi i vår vårbudgetmotion satsat 5 miljarder extra i år och minst lika mycket nästa år på kommuner och landsting. Det ska sättas i förhållande till de skattesänkningar på över 100 miljarder regeringen genomfört framförallt för de allra rikaste.

En undersköterska som får behålla sitt jobb, och bidrar till samhällsnyttan för medborgarna kan också fortsätta konsumera och på så sätt hålla ekonomin igång. En direktör som får en skattesänkning spar pengarna. Det ger inga jobb. För vänsterpartiet är valet enkelt. Vi prioriterar arbetstillfällen och välfärd framför direktörens skattesänkning!

Kaj Raving
Ordf. Vänsterpartiet Nybro

Media: Barometern,

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Från Konfliktportalen.se: andread0ria skriver Låt dem äta köttben!, slutstadium skriver Otrohetens lockelse, Jinge skriver Skruva ner förväntningarna på Tre Kronor!, jesper skriver Ett slakt inlägg i debatten om sexköpslagen, Anders_S skriver Fildelning bättre för artister, Björn Nilsson skriver Centralbanker och inflation

Förhoppningsvis fann du detta intressant och vill läsa mer om: , , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...