10 maj 2009

Konflikt om Israel

För er som missade lördagens Konflikt i P1 om bland annat Israels etniska rensning av östra Jerusalem så förslår jag ni gör det. Public service när det är som bäst!

Lyssna här och missa definitivt inte den svenska extremisten som inte ser sig som extremistisk eftersom han inte förespråkar folkmord utan endast en fullskalig etnisk rensning av hela Israel.

Ett minimikrav som borde vara självklart är att Sverige genast verkar för att EU avbryter alla handelsförbindelser med Israel tills dess att mänskliga rättigheter respekteras.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Förhoppningsvis fann du detta intressant och vill läsa mer om: , , , , ,

2 kommentarer:

Serhat Daran sa...

Det sjuka med reportaget är egentligen inte bosättarens uttalade rasism, utan att SR:s korrar inte reagerar på den. De tycker det är mer intressant att tala om hans hemgjorda knäckebröd. Kraven på journalister verkar alltså inte ligga särskilt högt. För något liknande tror jag inte vi skulle få höra om det var en extremist som talade om tvångsförflyttning av svenska judar.

Kaj Raving sa...

Man ska aldrig underskatta den politiska betydelsen av knäckebröd ;-)

Skämt åsido... du har onekligen en bra poäng där. Även om jag över lag tycker att de skötte sitt journalistiska uppdrag hyfsat, så kunde ju ett litet ifrågasättande varit på sin plats när personen man intervjuar förespråkar fullskalig etnisk rensning...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...