23 maj 2009

EU sätter kapitalismen före humanismen

EU är en organisation som grundar sig på en kapitalistisk logik där den heliga inre marknadens intressen överskuggar allt annat. Inte minst gäller detta omsorgen om våra medvarelser. När humanism och djurens intressen ställs mot plånboken så är det alltid den senare som går segrande ur striden om EU får styra efter eget tycke. Detta måste förändras!

EU uppmuntrar idag extremt långa transporter av levande djur med hjälp av exportbidrag. Transporterna går kors och tvärs över kontinenten, bland annat har svenska kor och tjurar exporterats över hela Europa, exempelvis till Jordanien. Dessa långa transporter är i sig plågsamma och vänsterpartiet vill därför att dessa begränsas så att endast kortare transporter på max åtta timmar tillåts.

Vänsterpartiet anser att djurskyddet är något som bör avgöras av medlemsländerna själva, därför är det viktigt att alla EU:s djurskyddslagar också ska utformas som minimiregler där medlemsländerna tillåts införa strängare nationella regler än de som EU beslutar om. Vi vill också genomföra kraftiga satsningar på alternativa metoder för forskning och vetenskap för att kraftigt minska antalet djurförsök.

Alla djur är kännande varelser som har rätt till ett gott liv, ett naturligt beteende och att slippa plågas under långa transporter, något som allt som oftast går stick i stäv med EU:s kapitalistiska logik. Om man vill förändra dessa förhållanden krävs det att man röstar på ett parti som står i verklig opposition till denna kapitalism den 7 juni – Vänsterpartiet.

Kaj Raving
Ordf. Vänsterpartiet Nybro

Vänsterpartiets parlamentariker Jens Holm har dragit igång kampanjen 8 Hours i Sverige. Det är en kampanj mot långa djurtransporter i Europa som du kan stödja genom att skriva på uppropet.--------------------------------------------------------------------------------------------------

Från Konfliktportalen.se: Jinge skriver Ny Wanja-affär drabbar (S), totalavloning skriver Total Avlöning 22/5/09 Om att veta sin plats i stacken., Baskien Information skriver Norsk Solidaritetsrörelse skapad och demokratisk seger!, andread0ria skriver Hjältarna i Kållered, Anders_S skriver Ken Loach ger stöd till NPA, Björn Nilsson skriver För den som inte bestämt sig …

Förhoppningsvis fann du detta intressant och vill läsa mer om: , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...