06 april 2009

Utpressning i "krisavtalets" spår

En av de ganska många saker som jag kritiserat IF Metalls "krisavtal" för är att det kommer att försätta de lokala klubbarna i en orimlig gisslansituation, där valfriheten blir i det närmaste fiktiv. Så här skrev jag tidigare:
Det som nu riskerar att ske är att företag som vill spara på kostnaderna kan hota med att man kommer att säga upp folk för att på så sätt sätta lokala klubbar i en omöjlig gisslansituation när de ställs inför valet att sänka lönen eller, förment, rädda arbetstillfällen.
Vad som nu har hänt är just detta, den lokala klubben försätts i en gisslansituation av företaget som gått ut och framställt det som ett val mellan varsel och krisavtal. Vice ordförande på Volvo Lastvagnar i Umeå, Jan-Olov Carlsson, säger:
- Vi har försätts i en utpressningssituation som är omöjlig att hantera.
Detta är alltså vad en stor, stark och stridbar klubb ställs inför. Man kan bara föreställa sig den press som en inte fullt så stark klubb ställs inför. Kravet på en överenskommelse mellan fack och företag blir inget annat än en chimär.

Dagens Arbete, LO-tidningen, Arbetaren

---------------------------------------------------------------------

Förhoppningsvis fann du detta intressant och vill läsa mer om: , , , ,

1 kommentar:

Kraxpelax sa...

BLOGGTIPS. Jag är författare. Förutom poesi har jag nu börjat skriva självbiografiska noveller med motiv från kyrklighet och psykvård. Kolla:

http://nattljuset.blogspot.com/

http://nattljuset.blogspot.com/

- Peter Ingestad, Solna

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...