30 april 2009

Satsningar på välfärd

Satsa på arbetstillfällen och välfärd i stället för skattesänkningar för de rikaste, det är kontentan av vänsterpartiets vårbudget som presenterades idag.

Regeringens politik har i kombination med krisen slagit stenhårt mot kommuner runt om i landet, och därmed också mot hela vår välfärd. Regeringens har envetet vägrat att räkna upp statsbidragen och skjuta till pengar till kommunerna, vilket innebär att kommunerna i sin tur inte har annat val än att skära i välfärden, om man inte höjer skatten, trots att behovet snarast ökar i krisens spår. Under bilan har nu regeringen ändå beslutat att skjuta till pengar till kommunerna.

Det är ett tillskott som fungerar som en läkare som sätter ett plåster på en pulsåder som är avskuren; det ser ut som om man gör något, men det hjälper knappast patienten att överleva!

Det är precis i linje med regeringens övriga politik, där man talar sig varm för välfärden i alla sammanhang, men när det kommer till den faktiska politiken, ja då visar sig retoriken vara enbart tomma ord. I stället så driver man samma gamla överklasspolitik som man alltid har gjort.

I stället krävs rejäla satsningar på kommunerna så att dessa kan behålla personalen. Därför satsar vänsterpartiet i sin budget 5 miljarder mer än regeringen under 2009, vilket skulle rädda över 10000 arbetstillfällen, arbetstillfällen som definitivt behövs inom välfärden.

Media: DN, SvD,

Uppdaterat: I Barometerns pappersupplaga kan man läsa att antalet ansökningar om socialbidrag har ökat med 60% (!) i Nybro. Försämrade a-kasse- och sjukförsäkringsregler mm i kombination med nyliberalismens kris sätter nu sina spår.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Från Konfliktportalen.se: Cvalda skriver Långfingrigt initiativ: Vägra betala deras kris, jesper skriver Ali Esbati från Antirasistiskt forum, kvinnopolitisktforum skriver Kvinnopolitiskt forum presenterar: Med knuten näve kring diskborsten, Björn Nilsson skriver Jag går mot döden var jag går, Kristoffer Ejnermark skriver Stalinismen fall i Europa och de patetiska associationerna, Marlene Olsson skriver Jag flyttade bloggen till wordpress men jag vet inte jag

Förhoppningsvis fann du detta intressant och vill läsa mer om: , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...