04 april 2009

När argumenten tryter...

SPI:s orförande i Nybro hoppade i en insändare i Östran på vänsterpartiets Mariann Karlsson för att hon framfört vårt förslag om att även kommunens politiker ska vara med och spara genom sänkta, frysta och slopade arvoden. Bland annat med anklagelser om att hon skulle vara girig eftersom själv har ett fast arvode. Här följer mitt svar till Nils.

När argumenten tryter tar nävarna vid säger talesättet. I politikens värld kan detta snarast översättas till; när argumenten tryter så tar de personliga påhoppen vid. Och just så reagerar Nils Duveborn (SPI) när han ställs inför vänsterpartiets förslag om att även Nybros politiker ska vara med och spara när nu exempelvis kommunens ferieverksamhet dras ner. Plötsligt så drabbas han personligen när kommunen måste spara!

Så eftersom Nils inte vill att han själv ska behöva göra några uppoffringar och bidra till att exempelvis ungdomar kan få en meningsfull sysselsättning under några sommarveckor och dessutom inte finner några relevanta argument för att värja sig mot vänsterpartiets förslag så är det enda han har att komma med – just det, personliga påhopp. Det enda som återstår för Nils är att anklaga de som hade mage att kräva något av honom och han väljer att ge sig på budbäraren, Mariann Karlsson, med anklagelser om att vara girig. Därför har jag också några frågor till Nils.

Nils, som du mycket väl vet så arbetar Mariann i vanliga fall som nattsköterska på lasarettet i Kalmar, men har tvingats gå ner i arbetstid för att hinna med sina politiska uppdrag. Själv är du ju pensionär och kan lägga dina arvoden till pensionen utan att ha förlorat ett öre. Ändå tycker du att Mariann ska avstå de arvoden (som minskas med vårt förslag) hon får för dessa uppdrag medan du själv inte ens vill avstå en liten del av ditt eget arvode. Hur menar du då att det gör Mariann, som är beredd att avstå en del av sitt arvode, mer girig än dig, som inte är beredd att avstå något?

Nu är jag ju fullt medveten om att många pensionärer har det svårt idag, särskilt med era allianskamrater i regeringen. Är det möjligen så att du därför ser politiken som ett bra extraknäck att dryga ut pensionen med? Är det möjligen fler arvoden snarare än ökad demokrati som är anledningen till att du är så angelägen att få en plats i KS? Är det möjligen därför som du anser att du som politiker inte ska behöva drabbas när kommunen sparar? Är det möjligen därför som du så aggressivt attackerar den som föreslår att man petar på ”dina” pengar?

Kaj Raving
Ordf. Vänsterpartiet Nybro

Barometern

---------------------------------------------------------------------

Missa inte EU-debatten i Emmaboda på tisdag. Eva-Britt Svensson är på plats för vänsterpartiets räkning.

Förhoppningsvis fann du detta intressant och vill läsa mer om: , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...