12 februari 2009

Sveriges a-kassa sämst!

"Vi har världens generösaste arbetslöshetsförsäkring."
Arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin tycks ha tagit lektioner utav major Björklund i hur man hanterar siffror och statistik, eftersom han i en debatt i januari i år hävdade ovanstående. För hur ser det ut om man i stället väljer att titta på verkligheten?

Jo...

Endast 25% av de heltidsanställda får i realiteten ut 80% i a-kassa och en industriarbetare med genomsnittslön får inte ut mer än 64% av sin lön, från första ersättningsdagen. Dessutom har Sverige flest karentsdagar, en kort ersättningstid, med avtrappning, och en beräkningsgrund som ytterligare sänker ersättningen för stora grupper. Utöver detta så har villkoren försämrats så att många grupper inte längre omfattas utav försäkringen alls.

Detta innebär att regeringen genom sina försämringar av a-kassan har gjort så att Sverige nu har den sämsta arbetslöshetsförsäkringen i Norden, det visar en undersökning som TCO gjort.

Så ser verkligheten ut! Grattis Littorin och c:o!

Media: AB1, AB2, E24, Di, KA

Bloggat: Ett hjärta RÖTT, Svensson, Micke

----------------------------------------------------------------

Förhoppningsvis fann du detta intressant och vill läsa mer om , , , ,

2 kommentarer:

Mikael.R.Nilsson sa...

Hej även jag har bloggatom detta mvh Mikael

m00ns Hellre upplyst än nedsläckt sa...

Hej
Kaj Raving
Nåt som missas ideligen är dom 25% som enligt alla undersökningar verkligen är sjuka. Det pratas bara om dom 75% med någon arbetsförmåga och att dom inte ska hänga kvar i sjukförsäkringen. Men vad görs för att skydda dom verkligt sjuka 25%?

Nåt att tänka på iaf.
Mvh
m00ns

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...