08 januari 2009

Vad ska kommunen prioritera?

Att högern vill privatisera den kommunala verksamheten och byta ut den generella välfärden mot välgörenhetsorganisationers goda vilja och privata aktörers profithunger är ju inget nytt.

Därför är det också fullt logiskt att Nybro-högern nu tänker manifestera för att behålla kostnader för kommunen, trots att dessa kostnader ligger utanför den kommunala verksamheten och inte på något sätt är nödvändiga ur laglig synvinkel.

Att det sedan är lovvärd verksamhet som bedrivs, det är det väl knappast någon som bestrider, men frågan är om kommunen ska prioritera icke lagstadgad verksamhet hos privata och ideella organisationer eller om man ska prioritera den egna nödvändiga verksamheten. Nybro-högern har i det här fallet tagit ställning för sitt eget studieförbund och kyrkans sociala verksamhet före den kommunala verksamheten.

Här går alltså den ideologiska skiljelinjen, där vänstern tycker att välfärden ska vara generell och väl utbyggd liksom att det är en gemensam fråga för kommunens invånare och inte något som ska skötas av enskilda profitörer.

Högerns ideal är ju att i alla lägen sänka skatterna och därför också att den sociala sektorn ska minimeras och lämnas över till ideella organisationer och privata företag att sköta. Företag vars lönsamhet hänger deras effektivitet; dvs på att de betalar ut så lite som möjligt till behövande människor.
På så sätt så blir också alltfler beroende av den ideella sektorns välvilja och kyrkan kan få nya glansdagar med fyllda församlingslokaler när hungriga människor gärna ber en bön mot en skål soppa.

Det är detta ideal som Nybro-högern manifesterar för!

-----------------------------------------------------------------------

Läsning för dagen: Murar, Därför bör vi stödja motståndskampen mot staten Israel, Nu måste dödandet på Gaza upphöra, Januari 8, 2008 - Fortsatt militärt samarbete med Israel

Förhoppningsvis fann du detta intressant och vill läsa mer om: , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...