24 januari 2009

Ta miljöhotet på allvar - minska köttkonsumtionen!

Att hoten mot miljön, inte minst i form av växthuseffekten, är en oerhört viktig fråga är de flesta partier från höger till vänster överens om, åtminstone i retoriken. Frågan är i vilken mån man är beredd att gå från ord till handling. Är man verkligen beredda att ta konsekvenserna av detta medvetande och ställa sig bakom reella förändringar för människor i vardagslivet?

Att köttkonsumtionen är en av de absolut största miljöbovarna som finns och står för 18% av utsläppen av växthusgaser är inte längre något som enbart veganer är medvetna om utan något som man kunnat läsa om i exempelvis Aftonbladet och som även fått Livsmedelsverket att miljöanpassa sina kostråd.
Men vilka partier är beredda att ta dessa kunskaper på allvar och arbeta för en förändring? Hur det ser ut på den fronten i Nybro får vi se snart nog. Vänsterpartiet i Nybro har nu nämligen lämnat in en motion med syftet att minska köttkonsumtionen inom kommunens verksamheter, så snart har vi facit på vilka partier i Nybro som menar allvar med sin miljöretorik och vilka som enbart snackar.

Motionen kan läsas här.

--------------------------------------------------------------------

Lästips: Januari 24, 2009 - Guiden till skogstokiga riksdagsmotioner: dubbeltänk i prostitutionsdebatten, Utblottade får dyrare försäkringspremier, Men är du antisemit?, Heligt land

Förhoppningsvis fann du detta intressant och vill läsa mer om: , , , , , , ,

2 kommentarer:

Zusi Q sa...

Hej Kaj!

Jag håller på med ett uppsats arbete med inriktning djurrätt och personerna bakom kampen.

I min metod kommer jag att använda mig av organisationer, människor som etablerat delar av sin aktivism på internett via bloggar osv.

Gillar din blogg och den verkar helt rätt för ämnet. Har du lust att utbyta mail och inom någon vecka svara på ett par frågor?

Ha en bra kväll
Zusi

Kaj Raving sa...

Visst...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...