01 januari 2009

Nytt år - nya steg mot ett tydligare klassamhälle.

Med det nya året så tar regeringen nya kliv mot ett tydligare klassamhälle när man öppnar upp för att det ska bli lättare att få en F-skattesedel. Väldigt få har fått avslag redan förut, endast 1% visar regeringens utredning, men nu öppnar man alltså upp för helt nya grupper att bli "egenföretagare".
De nya reglerna innebär också att en företagare kan ha sin före detta arbetsgivare som första uppdragsgivare och få F-skattesedel.
Detta öppnar givetvis upp helt nya dörrar för företagen att i stället för att anställa så kräver man F-skattesedel hos dem som vill ha jobb och kan på sätt dumpa både arbetsvillkor och arbetsförhållanden.

Vi riskerar att få tydliga a-lag av anställda där man åtminstone på kort sikt kan upprätthålla goda förhållanden och b-lag av inhyrda med egen F-skattesedel som inte har möjlighet att kräva ens villkor som idag ses som grundläggande.

I det långa loppet så kommer facken och kollektivavtalen därmed att undermineras och denna nya underklass av "egenföretagare" gör att vi får en generell press på löner och andra villkor på arbetsmarknaden - vilket givetvis är en grundtanke i det hela.

Media: Lo-tidningen, LO-tidningen 2, Privata Affärer,

------------------------------------------------------------------------

Dagens bloggskörd: Alliansfritt Sverige ringer in det nya året, Fredrich Legnemark har haft grillen framme, Jinge har inte legat på latsidan och David Aronsson har blivit citerad.

Förhoppningsvis fann du detta intressant och vill läsa mer om: , , , , ,

1 kommentar:

Ola K sa...

det stämmer bra det du skriver. Jag hoppas på att det går bra för dig kamrat

Hälsningar Ola K.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...