02 december 2008

Positivt från EU

Det kommer emellanåt tillfällen då EU faktiskt lyckas åstadkomma något vettigt, inte ofta , men det händer.

Om man lyckas åstadkomma något vettigt av EU-parlamentets klimatresolution, det återstår väl att se, men positivt är onekligen att EU-parlamentets klimatutskott röstat igenom en resolutionen där man påpekar att djuruppfödningen och köttindustrin tillhör de största hoten mot miljön och att "framtida klimatåtgärder inte får göras på bekostnad av djurens välbefinnande."

Med bred majoritet så röstades därför ett krav om minskad köttkonsumtion, särskilt i västvärlden, igenom av EU-parlamentets klimatutskott. Endast moderaternas och kristdemokraternas grupp EPP ställde inte upp på resolutionen som Jens Holm arbetat fram för vänstergruppens räkning och menar att:
– Köttindustrin är en av världens största klimatbovar. Det känns smått historiskt att få sådant brett stöd för kravet på en minskad köttkonsumtion.
Om det sen innebär att det innebär något i praktiken återstår ju fortfarande att se. Jag har ju inte allt för stora förhoppningar på EU och hela EU-parlamentet har ju inte beslutat än. Det kan ju exempelvis hindra "den fria marknaden", det gör ju i princip allt som på något sätt hindrar kapitalet från att utnyttja människor, djur och natur som man önskar.
Men som sagt, ibland lyckas man ju prestera något vettigt, så jag hoppas på det bästa att gratulerar i förskott.

Grattis Jens, grattis miljön och inte minst grattis till alla djur som kan komma att slippa lidande och död!

-------------------------------------------------------

För övrigt så gjorde Lasse bra ifrån sig hos K-G Bergström i kväll. Rak och tydlig som vanligt.

-------------------------------------------------------

Bloggtips: Årets julkalender hos Alliansfritt Sverige. Dessutom håller Den osynliga patienten frågan om Lissabonfördraget levande och Ett hjärta RÖTT vill förstatliga Volvo och sälja kungahuset.

Förhoppningsvis fann du detta intressant och vill läsa mer om: , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...