19 november 2008

Visa fingret åt EU!

Imorgon sker omröstningen om Lissabonfördraget och som DN konstaterar så blir det antagligen ett ja eftersom sossarna deklarerat att de inte kommer kommer att ställa några krav på EU för att godkänna det.

Man vill ju inte vara gnällig, eller?

Hur skulle det se ut om Sverige, i egenskap av ordförandeland i EU nästa sommar, skulle göra ett pubertalt fuck off-tecken till övriga medlemsländer bara för att Sverige har förlorat i EG-domstolen?
Ja, hur skulle det se ut om Sverige för en gångs skull inte lade sig platt och visade strupen? Som Sören Wibe konstaterar så vet vi inte mycket om det.

För 15 år sedan skulle socialdemokraterna med EU:s hjälp gå till frontalangrepp mot det internationella kapitalet. Det blev inte mycket angrepp, men desto mer av försvarsstrider mot EU. Och en efter en har bastionerna fallit: alkoholpolitiken, regionalpolitiken, spelbolagen, apoteksmonopolet, allmännyttan, alliansfriheten. EU har med sina konkurrensregler har gått fram som en lieman i den svenska modellen.

I morgon står ännu ett slag, och med all sannolikhet kan vi föra två nya områden till förlustkontot: strejkrätten och de svenska kollektivavtalen.

Hur skulle det se ut om vi för en gång skull sa ifrån om att vi vill behålla något som vi kämpat för i över ett sekel? Hur skulle det se ut om vi faktiskt visade fingret åt EU och visade att vi inte accepterar att våra liv dikteras utifrån marknadsfundamentalistiska villkor?

Det får vi se imorgon - om tillräckligt många sossar är beredda att trotsa partipiskan och rösta för arbetarklassen i stället för för EU.

Sätt press på sossarna - skicka ett mejl.

Media: Vänsterpartiet, Dagens Arena, Kommunalarbetaren, Dagens Arbete, Aftonbladet, Aftonbladet 2,

Bloggat: Alliansupproret, Den osynliga patienten, Esbati, Svensson, Nicke, Lövqvist, Ung Vänster, Rött hjärta, Jinge, Hans Linde, Ett hjärta RÖTT, Lindahl, Ilona, Ahlkvist och Petter på Dagens Konflikt

--------------------------------------------------------------------

Annat läsvärt: Lennart Kjörling på Alliansfritt Sverige,

Förhoppningsvis fann du detta intressant och vill läsa mer om: , , , , , , , ,

1 kommentar:

Kraxpelax sa...

Folket har inte en blekaste aning om vad det hela handlar om och våra "representanter" i regering och riksdag utgör ett samlat block som mörklägger alltihop så gott de kan i medveten beslutsamhet att hålla folket utanför. Vi har i praktiken auktoritärt styre i detta land.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...