02 september 2008

Fy fan för regeringens fejksatsningar!

Lagom till regeringens två-årsjubileum så börjar desperationen över de usla opinionssiffrorna lysa igenom på allvar. I några märkliga försök att skyla över de neddragningar man gjort tidigare så försöker man nu kompensera dessa med nya fejksatsningar.

Först var det regeringens utbildningssatsning som till större delen handlar om att ge tillbakaa pengar som man tidigare dragit tillbaka. Rossana Dinamarca (v), ledamot i utbildningsutskottet:
- Med hjälp av siffertrixande försöker regeringen påskina att de satsar på utbildning. Men 600 miljoner kronor minus 600 miljoner kronor är noll kronor, det är enkel matematik.
Eller med andra ord, en fejksatsning!

Nu går dessutom Littorin ut och talar om en Tarzan-mentalitet som orsak bakom de många dödsolyckorna på svenska arbetsplatser de senaste åren. Dessutom så lanserar han en "satsning" på Arbetsmiljöverket med 33 miljoner för 2009 men "glömmer" att tala om att man sedan tidigare beslutat om neddragningar på 155 miljoner. En neddragning med 30%! Dessutom har man lagt ner Arbetslivsinstitutet (ALI) som var internationellt erkänt för sin forskning på arbetsmiljöområdet. Torbjörn Björlund (v), riksdagsledamot i arbetsmarknadsutskottet:
- Att lägga in 33 miljoner när man beslutat ta bort 155 miljoner tidigare, och sedan lanserade det som en "nysatsning" är ett hån mot alla människor som har blivit drabbade av arbetsmiljörelaterade hälsoproblem.
Ytterligare en fejksatsning, där den gemensamma nämnaren är att det handlar om att nödtorftigt rätta till något som man tidigare ställt till med om som har eller kommer att skapa mänskligt lidande.

Nu när allt talar för en lågkonjunktur är på väg så skulle ju vuxenutbildningen ha funnits tillgänglig. Att nu ge tillbaka de 600 miljoner kronor man tidigare dragit in, och göra det med 200 miljoner om året i tre år, dvs över valet är inte bara en fejksatsning utan dessutom för lite och försent och är ett hån som kommer att innebära att massor av människor slås ut från arbetsmarknaden.

Och att efter de enorma neddragningar man gjort på arbetsmiljöområdet komma och tala om en satsning när man återbördar en bråkdel av det man tidigare dragit in är som tidigare nämnts ett hån mot alla som blivit drabbade, inte minst de anhöriga till de 120 som dött 2007-08.

Fy fan!

-------------------------------------------------------------------

Bloggat: Alliansfritt Sverige, Ett hjärta RÖTT, Queen of light,

Förhoppningsvis fann du detta intressant och vill läsa mer om:
, , , , ,

3 kommentarer:

Nicke Grozdanovski sa...

Mycket bra skrivet... det är värt en insändare och jag är gärna med på den om du inte redan har skickat in...

Anonym sa...

Tack för en bra blogg! keep it up!

Kaj Raving sa...

Nicke: det är väl inte omöjligt att det blir en insändare av det, i så fall hör jag givetvis av mig.

Anonym: Tackar och bockar :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...