29 mars 2008

Varför alliansen och sossarna så rädda för att Fråga Folket?

Vad har EU och vissa ICA-handlare gemensamt? Jo de försöker sälja något gammalt och redan ratat som något nytt och fräscht genom att paketera om det. Om det handlar följande insändare.

Varför omyndigförklaras svenska folket? Varför får inte svenska folket säga sitt om EU:s nya grundlag, Lissabonfördraget? Är svenskarna dummare än irländare, som till skillnad från oss tillåts rösta om det nya fördraget?

Eller, nya och nya. I allt väsentligt så handlar det ju faktiskt om samma gamla fördrag som redan har röstats ner en gång i både Frankrike och Holland. Man har bara, precis som vissa ICA-handlare gjort med sitt kött, paketerat om det gamla unkna ratade förslaget i en ny förpackning och försöker att sälja det igen som nytt och fräscht med förhoppningen om att folket inte ska genomskåda det hela.

Men till skillnad från med handlarens kött så ska inte folket få en chans att välja bort kapitalets EU, utan det ska tvingas på oss vare sig vi vill eller inte.

I själva verket så är det inte bara detta ompaketerade fördragspaket man vill tvinga på oss. Nej, man passar samtidigt på att tvinga på oss ett paket som vi redan har tackat nej till en gång. Nämligen EMU-paketet, som regeringen, till skillnad från Danmark och Storbritannien inte begärt något undantag för. På så sätt vill man tvinga på oss även Euron, trots att vi redan sagt nej en gång.

Men är det möjligen just därför, för att folket redan röstat nej en gång, som man inte vill ta risken att folket återigen röstar fel och röstar mot det borgerliga och socialdemokratiska etablissemanget? Är det möjligen just därför som detta etablissemang inte vågar låta svenska folket säga sitt, trots att en majoritet inte vill bli påtvingade EU:s ompaketerade gamla fördrag utan att först ha fått säga sitt i en folkomröstning?

Är det möjligen just därför som regeringen och socialdemokraterna är så rädda för att Fråga Folket?

Kaj Raving
Ordf. vänsterpartiet Nybro

Dagens lästips: Alliansfritt Sverige har totat ihop en ordlista för alla oss som har svårt att förstå Allians-svenskan och Ett hjärta RÖTT avlivar fusk-myterna som regeringen så villigt sprider. Feministisk Vänstertjej skriver i stället om maktgalna vårdare inom psykiatrin (utan direkta kopplingar till regeringen).

Förhoppningsvis fann du detta intressant och vill läsa mer om , , , , , ,

1 kommentar:

nicklas eriksson sa...

Ja fy fan, det är vidrigt och ett av de starkaste skälen till att jag lämnade social(o)demokraterna.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...