02 januari 2008

Regeringen drar ner på alternativ till djurförsök.

Regeringen drar ner på forskningen för alternativ till djurförsök, det rapporterar Djurens Rätt. Från att det under 2006 avsatts 18,5 miljoner för sådan forskning så har regeringen beslutat att avsätta endast 5 miljoner för 2008. Detta ur en forskningsbudget på åtskilliga miljarder kronor.

Det handlar om kraftig nedskärning med andra ord och en ambitionssänkning som tyvärr bara är fortsatta symtom och en logisk fortsättning på en politik från en regering där humanism och medkännande har sparkats ut från dagordningen till förmån för kapitalets intressen.

Nedläggningen av Djurskyddsmyndigheten, stoppandet av lagen som skulle tvingat pälsfarmarna att följa rådande djurskyddslag och nu en kraftig neddragning av anslagen till forskning kring alternativ till djurförsök är allt bara toppen på ett isberg på vad regeringens politik gör för att vrida djurskyddet i Sverige tillbaka till en nivå som är tillräckligt låg för att kapitalets intressen ska vara nöjda.

Sverige har hittills haft ett relativt gott anseende när det gällt andra djurs rättigheter och välbefinnande, ett anseende som regeringen nu gör sitt bästa för att rasera.

Skriv på här för att protestera mot neddragningarna i utveckling av alternativa metoder till djurförsök.

P.s. Idag är det sista dagen det går att rösta på min blogg som Bästa politiska blogg 2007.

Lästips: Trotten presenterar förutsägelser inför året, LOKE resonerar kring vänsterpartiet och Feministisk vänstertjej resonerar kring Reinfeldt.

Förhoppningsvis fann du detta intressant och vill läsa mer om , , , , ,

1 kommentar:

Francisco sa...

http://www.whoisjohngalt.se/2007/12/30/nyarsnotter/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...