09 januari 2008

Manpower flaggar för lönedumpning efter EU-domen

Som jag tidigare har berättat så är EU-domstolens utslag i det så kallade Laval-målet ett hårt slag mot facket och de svenska kollektivavtalen. Som en konsekvens utav denna dom kan den svenska arbetsmarknaden komma att utsättas för en långtgående lönedumpning.

Professorn i arbetsrätt, Ronnie Eklund, är förvånad över att EU-domstolen har tagit ett så tydligt politiskt ställningstagande, något man vanligtvis undviker, och säger
Men om utländska företag utifrån den här domen kan arbeta i Sverige på betydligt lägre löner kan konsekvensen bli att lönerna pressas för alla i hela landet.
Nu kommer också mycket riktigt en signal om att så kan bli fallet, när bemanningsföretaget Manpower Sverige förklarar att man är beredd på att följa efter utländska företag i lönedumpningen. Företaget har idag svenska kollektivavtal för sina nästan 13.000 anställda, men om man tvingas konkurrera med utländska företag med billigare arbetskraft och billigare kollektivavtal, så är man inte främmande för att byta ut de svenska kollektivavtalen mot billigare utländska, berättar LO-tidningen. Vd:n Lars Forseth säger
Om utländska bemanningsföretag kan verka i Sverige med betydligt lägre löner då får även Manpower Sverige tänka om. Då kan företaget tvingas byta ut de svenska kollektivavtalen mot billigare utländska.
EU-domen säger att facket inte kan kräva svenska kollektivavtal av utländska företag, ett utslag som alltså kan vara startskottet för ett tävling mot botten för svenska löner och arbetsvillkor. Före detta chefredaktören på Dagens Nyheter, Svante Nycander, menar att
Om Sverige vill ha effektivt skydd mot lönedumpning, något som också måste ligga i arbetsgivarnas intresse, så är det facket som kan upprätthålla det. Då måste det ha rätt att använda blockader.
Visst är det så. Facket måste ha rätt att ta till stridsåtgärder mot företag som likt Laval vägrar att skriva på kollektivavtal, och det oavsett om det gäller ett svenskt eller ett utländskt företag. Annars har man ingen som helst möjlighet att försvara de svenska kollektivavtalen och den svenska modellen. Då har vi snart en arbetsmarknad där två arbetare kan slita sida vid sida med samma arbete, men med den skillnaden att den ena får mycket lägre lön, enbart för att han/hon inte är svensk. Med en sådan arbetsmarknad så har vi snart ett sluttande plan där de svenska lönerna pressas nedåt tills de nått botten.

Att ja-sidan ljög när man hävdade att ett EU-medlemsskap inte innebar ett hot mot den svenska modellen borde nu stå fullständigt klart för alla. Lika klart borde det vara för alla som hittills ställt sig positiva till EU-medlemsskapet att de nu måste ta ställning. Antingen får man stå fast vid sin syn på EU-medlemsskapet eller också, om man vill hävda den svenska modellen, så får man ompröva sin inställning till EU.

Läs även EU-parlamentarikern (s) Göran Färms krönika i Västerbottens Folkblad.

Lästips: Björn om regeringens utnämningspolitik, Marlene om våld och ungdom, LOKE fortsätter att reda ut socialismen, Trotten är skeptisk, Robert skriver även han om EU och Ilse-Marie bjuder på lite smått och gott.

Förhoppningsvis fann du detta intressant och vill läsa mer om , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Lönedumpning har redan skett på Manpower!!Men medierna har varit väldigt oupplysta om det.
2004 gjordes avtal med HTF om att om man sänker sin månadslön med några tusenlappar så får man tillbaka det med råge, eftersom man då enligt Manpower skulle få ett bonus efter alla timmar man arbetar,men eftersom man är livegen på Manpower dvs man kan ej bestämma graden av uthyrning, på hur många timmar man arbetar, så kan de i princip sätta en person på arbeten med endast deltid. Vilket innebär att man förlorar mycket pengar och det utnyttjar givetvis Manpower.Informationen om avtalets nackdelar ges naturligtvis varken muntligt eller skriftligt till alla anställda och om informationen ges,sker informatinen godtyckligt till vissa personer.Om man är medlem i HTF avråder de från att man skulle gå med på det nya lönesystemet som de själva godkänt...
HTF med sekreteraren Sam Dandemar i spetsen godkände även att man med det nya lönesystemet inte får betalt om man arbetar under en timme dvs arbetar man 45 minuter räknas det ej, man arbetar gratis med andra ord.
Det värsta av allt är att de som snickrat ihop avtalet med Manpower inte ens brytt sig om att förstå sig på det avtalet, när Sam Dandemar fick information om avtalets verkan kommenterade han: Oj fan ...
Facket består ju av enskilda individer, somliga bra, somliga mer intresserad av att saker och ting lunkar på, att de får en hög lön, runt en halv miljon utan att de behöver göra sitt jobb, för de har suttit för länge och glömt bort vad facket är till för, att kämpa......

Kaj Raving sa...

Oj fan... Det var ju också en kommentar, men det är klart, så mycket annat finns ju inte att säga om ett sådant avtal.

Och visst har du rätt, allt för många, framför allt i betongfackens ledning har glömt bort att de sitter i ledningen för något som var, och borde vara, en kamporganisation.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...