22 januari 2008

Kd körs över...

Den förhoppningsfulle kd-ledaren Göran Hägglund vill fixa till det ökande gapet upp till oppositionen genom ett tajtare samarbete inom alliansen
Jag tror att vi skulle vinna på att ha en gemensam stabsfunktion, inte minst i ljuset av en annalkande valrörelse. Då kommer vi att behöva synka ännu bättre.
Just synkningen tycks ju annars inte vara alliansen paradnummer idag när Fredrik Reinfeldt har deklarerat att man kommer att köra över kristdemokraterna i frågan om könsneutrala äktenskap efter att även moderaterna till slut nu har tagit ställning för att även homosexuella par ska ha rätt att gifta sig. Reinfeldt säger
Jag tror man får vara klar över att man kan knappast kompromissa om man ska lägga fram förslag om könsneutrala äktenskap eller inte.
Kristdemokraterna däremot framhärdar i sin ärkekonservativa inställning och motsätter sig även fortsättningsvis en lika behandling av hetero- och homosexuella par. Man kan ju lugnt konstatera att Hägglunds förhoppning redan har kommit på skam
Jag kan idag inte redogöra för hur en lösning ser ut, för då hade den redan funnits. Men jag tror att det är klokt om partierna inte snävar åt utrymmet för samtal.
Inte nog med att det tycks knaka i alliansens fogar, nu mullrar det i leden även inom moderaterna. Moderater inom riksdagsgruppen är kritiska till förslaget om begränsningar i avtalsrätten, som skulle innebära att sjukersättningen skulle begränsas till 75% och därmed göra de försäkringar som facken förhandlat fram, och betalt för genom avstått löneutrymme, i princip blir värdelösa.

Så av Hägglunds förhoppningar om bättre oppinionssiffror genom en "tajtare" allians tycks ju inte mycket som återstår. Å andra sidan så tror jag knappast att det är bristande samarbete som är bakgrunden till de ständigt dalande oppinionssiffrorna utan helt enkelt det faktum att många människor inte tycker om regeringens politik.

Alliansfritt Sverige undrar vad som kommer att hända med studentskrapan, Marlene har presenterat sju sanningar om sig själv, LOKE skriver om felcitering och Kerstin har blivit TV-frälst.

Förhoppningsvis fann du detta intressant och vill läsa mer om , , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...