18 januari 2008

Fokus på incitamenten.

Till hösten skall det då bli verklighet. Idén om en sorteringsskola där man redan från början kan sortera upp eleverna i "bra" eller "dåliga" och där värdet lätt kan påvisas genom en enkel siffra eller bokstavskombination.Rottingmajor Björklund menar att
Sverige måste lämna flumskolan bakom sig genom ökat fokus på
kunskapsresultat där man mäter vad eleverna lär sig. Föräldrarna har rätt att få
en så tydlig information som möjligt.
När man då ändå håller på, så varför inte tydliggöra elevernas resultat ytterligare, och samtidigt skapa riktiga incitament (nu har alla borgare vaknat iaf) för att uppnå "kunskapsresultat". Jag råkar av en händelse ha ett förslag på lut som borde falla borgarna på läppen.

Regeringen har ju tidigare visat sig ha en förkärlek för smileys och vill använda smileys för att belöna företag med god arbetsmiljö. Jag tänker mig helt enkelt att man utökar konceptet och ger även eleverna betyg i form av smileys. För att ge eleverna ytterligare ett incitament, så placeras dessa på central plats i skolan, givetvis tillsammans med en bild av respektive barn så att alla kan se vilka som är bra och vilka som är dåliga.

För att ytterligare sätta "fokus på kunskapsresultat" så utser man i alla skolor varje månad "månadens vinnare" och, framför allt, givetvis också "månadens förlorare". Som en del i ett led att öka föräldrarnas engagemang för barnens skolgång så kan detta slutligen med fördel kombineras med att dessa uppgifter publiceras i den lokala pressen.
Då snackar vi verkligen incitament!

Obs! Ovanstående inlägg var ironiskt menat.

Media: DN, Expressen, SvD, Aftonbladet

Alliansfritt Sverige har utsett dagens brunskjorta, Feministisk vänstertjej skriver om partiledardebatten och LOKE skriver om högerns stalinistfasoner.

Förhoppningsvis fann du detta intressant och vill läsa mer om , , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Fllumm, fllumm ständigt detta fllumm.
Vi måste bort från den fllummiga fllummskolan innan hela samhället blir helt förfllummat av fllummiga förfllummade fllummare.
Alla kan inte leva på bidrag men alla kan bidra med något, men inte fllumm. Moral är bra men dubbelmoral är inte dubbelt så bra, fllumm är inte alls bra och dubbelfllumm är dubbelt så dåligt.
Jag blir så förfllummad på detta fllummande.
Fllumm fllumm.

Sandra sa...

Schyst blogg! Här kommer jag fortsätta att kika in!

/Sandra

Kaj Raving sa...

Du är så välkommen :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...