09 december 2007

Vegomässan i Malmö

Igår var jag på vegomässan i Malmö. Över 50 mil tur och retur med bil, vilket ju knappast är miljövänligt och dessutom är det jävulskt trist att köra. Nästa gång blir det tåget i stället.

För jag hoppas verkligen att det blir en nästa gång, för även om resan var trist och dyr och miljöfarlig, så var det definitivt värt det. Det var ett riktigt, riktigt lyckat arrangemang av Djurrättsalliansen. Stort tack och all heder åt er.

Den stora nackdelen var den underdimensionerade lokalen man hade valt. Å andra sidan så kan man ju välja att se det som positivt att det kom mer folk än väntat. Oavsett vilket så var det oerhört trångt och varmt och till slut så blev man tvungen att stoppa intaget. Bara att komma fram så man kunde köpa sig en jultallrik innebar mer än en halvtimmes köande och när vi gick så var kön för att komma in på mässan säkert närmare 30 meter lång och folk strömmade fortfarande till.

I vilket fall som helst så var det återigen en härlig känsla att återigen vara i en samling där man inte hela tiden blir ifrågasatt och där man faktiskt är en del av normen! Givetvis så passade vi på att besöka Astrid och aporna också. Vilken dröm för en vegan från mörka Småland, som är van vid att leta i butikernas undanskymda hälsokosthyllor och bortglömda hörn där min mat vanligtvis återfinns.

Helt plötsligt så behövde man inte fundera över vad som var vegetariskt, eftersom allt var vegetariskt, förutom en hylla med mjölkprodukter och ägg. Vilken känsla! Det kommer definitivt att bli fler provianteringsresor till Malmö framöver oavsett om det blir fler mässor där eller inte.

Men återigen; all heder åt arrangörerna för ett bra jobb!

Tillägg: Om Vegomässan i Sydsvenskan.

-------------------------------------------------------------------
Lästips: Björn har hittat en rapport från Riksrevisionen och Marlene tar upp polisproblem.

Andra bloggar om: , , , , , , , och annat intressant.

1 kommentar:

Strumpstickan sa...

Jag har recept i min blogg på billigare vegobiffar m.m man kan göra hemma själv, kom och hämta vegorecept:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...