02 december 2007

Svenskarna är EMU-moståndare - och blir blåsta!

Mer än hälften av Sveriges befolkning, 52%, vill fortsätta stå utanför EMU. Motståndet mot valutaprojektet är således i stort sett oförändrat sedan valet 2003, då det svenska folket oförskämt nog röstade "fel" och trotsade större delen av det politiska och ekonomiska etablissemanget och alla deras gigantiska propagandaresurser.


Nu visade det sig ju att det var motståndarna som hade rätt, Sverige har klarat sig alldeles utmärkt utan EMU, till och med bättre än EMU-länderna.

Nu vill man ju givetvis inte råka ut för att svenskarna skulle rösta "fel" igen, så vad gör man då? Jo, man ser så klart till att de inte får rösta om saken över huvud taget. Detta är nämligen vad som sker i och med att Reinfeldt och regeringen, med socialdemokraternas goda minne, låtit bli att begära ett undantag i EMU-frågan, vilket kommer att tvinga in oss i valutasamarbetet trots att en majoritet redan sagt nej en gång.

DN, SvD

Tidigare: Demokratin kräver folkomröstning, Same shit - different name! - Uppdate!, Nya EU-fördraget. Same shit - different name!

(kommenterande bloggar)

Lästips: Alliansfritt Sverige om liberalernas ambivalenta förhållande till ett liberalt samhälle, Ett hjärta RÖTT om mode, Trottens Betraktelser om ryska valet, LOKE om Trotskij och historieskrivningen.

Andra bloggar om: , , , , , och annat intressant.

6 kommentarer:

Kerstin sa...

Och som någon höjdare i den ekonomiska eliten (minns dessvärre bara inte vem det var) sade för några år sedan: Det bästa med EU är att det aldrig mer går att föra en socialistisk politik.
'
Precis mitt skäl att rösta NEJ, både vad gällde medlemskap och valutan. Men som sagt, den senare lovade vi ju att gå med i redan från början, så där finns ingen utväg heller längre. Det var skälet till att sossarna beslutade att göra riksbanken oberoende, vi skulle anpassas redan i och med detta och inte märka någon skillnad när riksbanken flyttade till Tyskland. Vi skulle redan då lära oss att politikerna inte hade någt att säga till om vad gällde penningpolitiken.

Så gör man när avskaffar demokratin.

Kerstin

Johannes sa...

Jag länkade till detta inlägg på min blogg, hoppas det var okej.

MVH// Johannes. http://hannes2.blogg.se

Kaj Raving sa...

Kerstin: Demokratin är jättebra - så länge folket inte blandar sig i den!

Johannes: Helt ok ;-)

Erik sa...

Jag förstår inte. Sverige är redan med i EMU och det var inte heller EMU som valet handlade om. Valet 2003 handlade bara om Sverige skulle genomföra det sista (av tre) steg i EMU nu eller senare. De två första stegen har Sverige redan genomfört.

Kaj Raving sa...

Erik: Jag skulle vilja påstå att det är allmänt vedertaget att man med EMU syftar främst på den gemensamma valutan och vad det för med sig.

Erik sa...

Varför inte kalla saker vid dess rätta namn? EMU är EMU och den gemensamma valutan går under namnet Euro.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...