06 december 2007

Protest mot regeringens arbetsmiljöpolitik

På en arbetsmiljökonferens för skyddsombud som jag deltog på så antogs ett uttalande mot de neddragningar som regeringen genomfört och genomför på arbetsmiljöområdet. Jag har skrivit om det tidigare, bland annat här och här.


Uttalande mot regeringens neddragningar inom arbetsmiljöområdet

Vi protesterar mot regeringens beslut om neddragningar på arbetsmiljöområdet eftersom detta kommer att leda till ökad utslagning och utanförskap.

Man har lagt ner Arbetslivsinstitutet (ALI) med sin internationellt erkända kompetens på framförallt arbetsmiljöområdet. Därmed har värdefull kunskap och viktiga forskningsresurser splittrats och gått förlorade.

Arbetsmiljöverket drabbas av neddragningar på bortåt 30%. Konsekvenserna av detta blir att arbetsmiljön drabbas på alla företag där ett besök hade behövts som idag inte blir av. Redan i år har antalet inspektioner sjunkit med 10% och allteftersom besparingarna slår igenom så kommer antalet att sjunka ytterligare.

Dessa besparingar slår hårdast mot små företag med redan eftersatt arbetsmiljö och de grupper som redan är mest utsatta, framför allt kvinnor inom LO-yrken.

Vi menar att alla har rätt till en arbetsplats där man slipper riskera sin hälsa. Vi kräver därför att regeringen uppvärderar arbetsmiljöfrågorna och återställer den forskning och de resurser som man har dragit ned på.

Deltagarna på IF Metall avd. 41:s arbetsmiljökonferens i Emmaboda 071205


Andra bloggar om: , , , , , , , och annat intressant.

1 kommentar:

Mikael.R.Nilsson sa...

Det är jag som ska tacka för en mycket trevlig kväll hos er i Nybro igår, mycket intressant lyssna på dom som varit med länge!

Som kommentar
dom sa dom var nya arbetarpartiet innan valet nu skrotar dom allt och det drabbar arbetares hälsa en cynisk politik som för oss bak i tiden vi behöver en radikal politik som för oss framåt istället det måste komma senast år 2010

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...