12 december 2007

Moderaterna och demokratin...

Många orter har idag ingen konkurrens alls på tidningsfronten, utan det finns oftast bara en lokal, oftast borgerlig, tidning på orten. I Kalmar län finns dock två lokaltidningar, en borgerlig och en socialdemokratisk.

Det här är dock något som moderaten Kajsa Hedin inte uppskattar, rapporterar den socialdemokratiske lokaltidningen Östran (inte på nätet), vilket är den tidning jag antar att hon har i tanke när hon menar att...
Det är synd för Kalmar kommun att det finns två tidningar.
... därför att kommunen måste annonsera i båda tidningarna inför fullmäktige-sammanträdena.

Priset som Kalmar kommun får betala för att man har en ovanligt mångsidig och divergent mediabild, något som i högsta grad främjar demokratin, är alltså att man måste annonsera i två morgontidningar i stället för bara en.

För Kajsa Hedin är således demokratin värd mindre än annonskostnaderna i en lokal morgontidning. Och just därför skulle jag säga att det är en jäkla tur för Kalmar kommun att det finns två tidningar på orten, när det finns politiker som Kajsa Hedin, som gärna ser att det fria ordet står tillbaka och mediabilden likriktas om det kan spara några tusenlappar i annonspengar åt kommunen.

Fotnot: Demokratin verkar över lag vara något som borgerligheten har ett minst sagt ambivalent förhållande till.

Andra bloggar om: , , , , , och annat intressant.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...