15 december 2007

Generös flyktingpolitik?

Hur generös Sveriges flyktingpolitik egentligen ger QX exempel på när man berättar om den iranske flyktingen Amir som nu hotas av avvisning från Sverige. Detta trots att han både fängslats och utsatts för tortyr i hemlandet. Likadan ser situationen ut för många andra homosexuella som förföljs, fängslas och torteras i sina hemländer.

Ytterligare exempel på Migrationsverkets bisarra bedömningar gäller vad som egentligen är en väpnad konflikt eftersom man vill utvisa människor till Somalia, trots att FN anser att konflikten i Somalia är en av de värsta i världen, vilket DN skriver om. FN får också medhåll i att det är orimligt i att avvisa någon till Somalia av såväl Svenska ambassaden som UNHCR.

Trots ständiga strider så anser dock inte Migrationsverket att det råder en väpnad konflikt med dagens definition av lagen.
Vänsterpartiets Kalle Larsson har tidigare lyft frågan om en ny och modernare definition av "väpnad konflikt", men regeringen har bara slagit ifrån sig.

Vad är det för människosyn som råder egentligen i Migrationsverket när de tolkar lagen på ett så uppenbart vansinnigt sätt?
Vad är det för människosyn som råder egentligen i regeringen när de inte anser/vill att något måste göras när människor skickas tillbaka till tortyr och krig?

Oavsett om det nu är Migrationsverket som tolkar lagen som fan tolkar bibeln eller om det verkligen är lagstiftningen som det är fel på så måste någonting göras för att människor i behov av skydd ska få stanna, och det nu!

Bloggat: Svensson undrar även han vad som är fel hos Migrationsverket.

Lästips: Loke skriver om Svenskt Täringslivs kampanj och Mikael fortsätter att att tampas med Eva Bengtsson Skogsberg, som ju tidigare även figurerat på denna blogg.

Förhoppningsvis fann du detta intressant och vill läsa mer om , , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...