26 december 2007

Förtroendet för Reinfeldt rasar

Den tidiga julklappen har nu kompletterats med en försenad sådan när de senaste förtroendesiffrorna för partiledarna presenteras. Raset i opinionssiffrorna för moderaterna kompletteras nu med ett ras i förtroendet för Fredrik Reinfeldt.

Andelen som har förtroende för honom minskar med inte mindre än sju procentenheter, vilket också innebär att han tappar förstaplatsen på listan till Mona Sahlin, som har fått motsvarande ökning.

Siffrorna får man nog i första hand se på i relation till populariteten av regeringens politik. Man kan ju knappast anklaga någon utav dem för att hålla en särskilt hög profil, särskilt inte Sahlin. Snarare skulle jag tro att det handlar om att hon ses som alternativet till regeringens politik. Det och det faktum att hon hittills inte sagt eller gjort någonting som skulle kunna vara kontroversiellt eller utmanande på något sätt, tror jag är anledningen till hennes uppgång.

Reinfeldt å andra sidan ses som symbolen för regeringens politik, som ju inte är så populär, även om också han i stor grad lyckats undvika att säga någonting riktigt kontroversiellt eller utmanande. Dessutom skötte han sig riktigt uselt när han sattes på prov under "affärerna", något som knappast lär ha bättrat på siffrorna.

Lars Ohly däremot, han har bättrat på sina siffror med två procentenheter. Det innebär dock inte att han klättrar på listan, utan han fortsätter att ligga väldigt sist, vilket knappast är något att förvånas över. För medan borgarna klappar varandras partiledare i ryggen så är vänsterpartiet ofta en större nagel i ögat på socialdemokraternas högerfalang än man är för borgarna.

Värre är då att stödet inom partiet sjunker när det ökar i övrigt. Hela 22 procent har bristande förtroende för Ohly, vilket givetvis är mycket illa. Själv tycker jag att Lasse gör ett bra jobb, såvitt jag sett och hört, så jag vet inte vad det beror på. En kvalificerad gissning skulle väl möjligen kunna vara att det är kommunist/vägval vänster-debatten som hänger kvar.

Bloggat: Svensson, Ett hjärta RÖTT, Feministisk vänstertjej, Trottens Betraktelser. Läs även LOKE som har hoppet kvar.

Förhoppningsvis fann du detta intressant och vill läsa mer om , , , , , , ,

2 kommentarer:

Joakim sa...

Bara en person som hycklar kan uppskatta Sahlin. Detta är en skandal utan like att den människan kan få förtroende igen. Det visar hur ruttet sossarna är i grunden. Och Ohly ska vi inte tala om heller, enda den idioten kan göra är visa finger, inteligent!

Bazooka sa...

Det är nog riktigt att kommunistdebatten hänger kvar och fortfararnde klibbar fast. Det kan ju också påverka att Vänsterpartiet , med "näbbar och klor" argumentera emot en granskning av kommunismens brott mot mänskligheten. Många tänker Lenin, Stalin och Ohlyn då man inte låter sig luras av att Ohly inte längre kallar sig kommunist. Det finns en generation i Sverige som har lärt sig att aldrig lita på en kommunist!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...