05 november 2007

Värdelöst tips - värdelöst politik!

Det tycks som en utav mina insändare åter igen har blivit refuserad. Den här gången är det mitt svar på det svar som Eva Bengtsson Skogsberg levererade på den här insändaren det handlar om. Jag skickade insändaren till båda tidningarna, Östran och Barometern, men har inte sett den i någon av dem.

Jag trodde att det var någon slags kutym i insändarvärlden att man fick åtminstone en replik, men så tycks ju inte vara fallet. Jag fick även uppbackning med en insändare från
Mikael Nilsson, fast den har jag inte sett till heller...

Nåja, jag försöker att lägga konspirationsteorierna till sidan så länge och nöjer mig med att publicera svaret på Skogsbergs insändare här på bloggen som vanligt.
Svar till Eva Bengtson Skogsberg.

Du ondgör dig över att jag i min replik faktiskt räknat på vad ditt tips till ensamstående mödrar verkligen innebar och visat på att det inte var förankrat i verkligheten.

Ställd inför faktumet att verkligheten inte överensstämde med dina önskemål så angriper du i stället det faktum att vänsterpartiet vill satsa på välfärd för barn, gamla och sjuka i stället för skattesänkningar och städhjälp åt de välbärgade. För det är nämligen så verkligheten ser ut, även om du inte gärna vill se det.

Den satsning på 143 miljarder som du kritiserar är en del av den satsning som vänsterpartiet vill genomföra för att återuppbygga välfärden. Det är pengar som skulle gå till att återställa lärartätheten till samma nivå som innan neddragningarna på 90-talet. Det är pengar som skulle gå till att anställa fler inom äldreomsorgen. Det är pengar som skulle gå till att höja lönerna inom de underbetalda kvinnodominerade yrkena.

Regeringen å andra sidan väljer att sänka och avskaffa skatter för omkring 200 miljarder kronor. Dessa pengar går till allra största delen de som redan har mest och tjänar bäst och dessutom så går de till största delen till män. Det naturliga resultatet är givetvis att inkomstspridningen i samhället ökar ytterligare, med ökade klyftor som följd.

Jag är själv en utav de där industriarbetarna som du skrev om. En utav de som faktiskt tjänar någon hundralapp i slutänden på regeringens politik. Men bara för att man är arbetare så är man inte så dum att man inte ser att dessa hundralappar är ett billigt försök till muta för att kunna ge de verkligt välbärgade desto mer.

Vi är inte heller dummare än att vi förstår att vi själva kommer att få betala tillbaka dessa skattesänkningar många gånger om, om vi själva blir sjuka eller arbetslösa. Och risken att bli arbetslös är en verklighet som är högst påtaglig här i sydöstra Småland, inte minst för våra kamrater på Forsheda i Mörbylånga, som regeringen vill straffa för något de själva inte kan påverka. Det är fakta som du borde ta till dig i stället för att fundera ut verklighetsfrämmande tips, anpassade endast till din verklighet.

Vänsterpartiet vill alltså i en tid av hög tillväxttakt satsa på reformer som syftar till att minska klyftorna i samhället, mellan rika och fattiga och mellan kvinnor och män. Regeringen driver i stället igenom stora skattesänkningar som leder till växande samhällsklyftor och minskad jämställdhet.

Regeringens välfärdspolitik är sammanfattningsvis, precis om ditt tips, värdelös för de som har de verkliga behoven

Kaj Raving
Ordf. Vänsterpartiet Nybro

Andra bloggar om: , , , , , , och annat intressant.

15 kommentarer:

Lasse Strömberg sa...

Den insändaren borde du få in. Men de är väl rädda förstås. Bra skrivet!

Kaj Raving sa...

Tackar, tackar. Den kan ju fortfarande komma in, även om det nu är mer än en vecka sedan jag skickade in den.

Det är ju inte utan att konspirationsteoretikern inom mig börjar se ett mönster. Av de insändare där jag tagit upp vänsterpartiets budget så har ingen tagits in. Hmm... ;-)

Björn Fridén sa...

"Medan Kaj Raving sitter hemma med sin miniräknare och tjurar över detta"
Haha! Det vore ju för jävligt om någon faktiskt räknar lite på hur moderaternas fantasibudget egentligen ser ut.
Jag satt också hemma och tjurade med min miniräknare när det begav sig förra gången, och jag upptäckte att dina siffror var lite i överkant. Lönen för den som vårdar barnen blir egentligen ännu lägre än du visade.

Nicke Grozdanovski sa...

Väldigt bra skrivet kamrat.

Nicke Grozdanovski sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Nicke Grozdanovski sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Nicke Grozdanovski sa...

det är jag som klantade mig med att skicka tre likadana kommentarer. Det räcker med en så därför tog jag bort de två andra därför står det att kommentaren är bortagen. :-)

Kaj Raving sa...

Nicke: Tackar :-)

Du hade väl en inne i Östran idag? Jag hann aldrig läsa den, utan såg bara namnet. Var det inlägget "Moderata problem" eller? (Jag får nog ta upp en prenumeration igen, jag har haft Östran på prov i ett halvår men tiden har nyss gått ut. Det är så dyrt med två tidningar bara :-( Vi får väl se...)

Kaj Raving sa...

Björn: Vissa moderater kanske borde skaffa sig en miniräknare själva ;-)

Nicke Grozdanovski sa...

Jodå.. det var den artikeln som var inne i Östran i går. Fick mycket beröm för den av vänner och i teaterföreningen i går så det märks att insändare är viktigt och att folket läser den.

Östran får jag varje morgon och jag läser den med glädje och nyfikenhet. Vilken annan tiding har du? Föresten var du i Emmaboda i går? Tyckte de var dig jag såg i Folkets Hus men jag var inte helt säker :-)

Kaj Raving sa...

Jo, det var jag i Emmaboda i går, på kurs. Det var på ert fina bibliotek som jag hann skumma igenom Östran som hastigast. Jag har Barometern i vanliga fall, men har haft båda två ett tag.

Jag läste inlägget på bloggen och det var mycket bra. Och nog har det betydelse att visa på hur dåligt moderaternas "arbetar-polityr" egentligen sitter.

Anonym sa...

Ja du Kaj Nej vi blev nog refuserade b�de du och jag denna g�ng./micke

Kaj Raving sa...

Det verkar inte bättre...

Anonym sa...

Kanske var innehållet inte tillräckligt kvalitativt?

Kaj Raving sa...

Anonym: Kanske inte... men jag vill nog hävda att kvalitén är tillräckligt hög för att duga som replik i alla fall.

Dessutom så vill jag nog hävda att mina insändare och debattartiklar brukar vara hyfsat välskrivna.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...