13 november 2007

Sd värnar rätten att kränka.

Rätten att få kränka muslimer är viktigare än brevbärarnas rätt till en trygg arbetsmiljö. På något annat sätt kan jag inte tolka det faktum att Jimmie Åkesson och sd kommer att överklaga postens beslut att inte dela ut partiets tidning eftersom den innehåller Lars Vilks numera berömda teckning av Muhammed som rondellhund.

Anledningen är att man ser det som en säkerhetsrisk att dela ut tidningen eftersom man vill värna om brevbärarnas säkerhet.

Men brevbärarnas rätt att slippa hot och våld väger uppenbarligen lätt mot sd:s rätt att kränka vilken invandrare man vill och Jimmie Åkesson menar att
Arbetsmiljön måste vägas både mot demokratiska värden och mot Postens uppdrag gentemot allmänheten.
Partiets medlemmar får nu dela ut tidningen själva.

Även i Danmark så möter det främlingsfientliga partiet motgångar och Dansk folkepartis Pia Kjærsgaard surar över att "alla är emot henne" därför att flera partier har som uttalat mål att få bort henne och hennes parti från makten.
Det är odemokratiskt. Väljarna borde få avgöra hur folketinget ska se ut.
Är inte det just vad som sker, att väljarna avgör hur folketinget ska se ut, om de röstar på ett parti som har uttalat att man vill ha bort rasisterna ur folketinget? Och på vad sätt är det odemokratiskt?

Vänsterpartiet har ju som uttalat mål att få bort Alliansen från makten. Är det också odemokratiskt? Det kanske över lag är odemokratiskt att tycka annorlunda än sina meningsmotståndare. Det skulle ju onekligen förklara varför vänsterpartiet ses som diktaturkramare av så många ledarskribenter.

nåväl, danskarna är i alla fall tydligt taggade inför dagens val och en femtedel av de röstberättigade hade redan lagt sin röst innan lunch.

Andra bloggar om: , , , , , , och annat intressant.

17 kommentarer:

Anonym sa...

Att brevbäraren delar ut reklam för SD , och sedan skulle bli utsatt för hot har väl inte så mycket med SD dumhet att göra.Snarare dumheten hos individerna som skulle hota en brevbärare, för att han delar ut post, som SD har skrivit? Hur korkad får man bli ! Om en muslim blir kränkt av det får han väl polisanmäla det , inte hota brevbäraren ! Felet ligger inte hos SD eller Posten , utan hos personerna som hotar !

Kaj Raving sa...

Det spelar knappast någon roll vems felet är. I slutänden så handlar det ändå om brevbärarnas arbetsmiljö, och den tycks ju sd skita i.

Eventuell dumhet har jag över huvud taget i tagit upp i inlägget, men visst är det dumt, och även brottsligt, att hota någon. Fast det gör ju knappast någon skillnad för den brevbärare som blir utsatt.

Anonym sa...

Och vem brydde sig om brevbärarens arbetsmiljö när Nerikes Allehanda delades ut med bilder på mohammed??
Eller kameramännen och nyhetsuppläsarna på tv-nyheterna där de visade bilderna???

Vill man ha en undanflykt så tar man alla små strån som man kan för det är precis vad posten har gjort.
De har kört med klassikern, att göra en höna av en fjäder

Anonym sa...

HAHA


En sann demokrat hör jag undrar om du skulle sett likadant på problemet om det var vänsterpartiets reklam som man försökte stoppa.

Vi lever väl i en demokrati där alla skall ha rätt till en egen åsikt?

Posten skall självklart utföra uppdrag åt alla om det inte brottsligt.

Anonym sa...

Herregud, maken till dumhet får man ju leta efter, ska allt som klassas kränkande för vissa sluta delas ut nu då? Du kanske blir kränkt av köttreklam? Ska posten sluta dela ut det då med?

Muhammedteckningarna var i domstol, det var inget lagbrott att rita teckningen. Därmed slut på diskussion.

Kaj Raving sa...

Anonym 23:03: Om du bekymrat dig om att läsa inlägget innan du lämnade din kommentar så hade du kanske noterat att det inte var kränkningen mot muslimer det handlar om här, även om det i sig är nog så otrevligt. Vad det handlar om är brevbärarnas arbetsmiljö.

Så; läs om - läs rätt!

Johan sa...

Exakt Kaj så ska du göra, läs om och läs rätt!

Som det tidigare skrevs om här, varför spelade arbetsmiljön inte nån roll när de delade ut Nerikes Allehanda:s tidningar med bilder på mohammed som rondellhund???

Anonym sa...

Nej, man skall tänka på säkerheten för brevbärarna!

Vilket innebär att de inte skall komma och dela ut någon kommunistblaska till mig. Min far blev skjuten, för han sa som det var om kommunismen en gång!

Så ingen brevbärare med röd propaganda till mig. För då vet man aldrig hur det kan gå!

Anonym sa...

Så du tycker det är rätt att vika sig för hot om våld? Då kan ju i princip vilka faktioner som helst börja hota med våld så har vi snart ingen frihet kvar alls, duktigt Kaj.

Kaj Raving sa...

Johan: För det första så har hotbilden ändrats avsevärt sedan bilderna först publicerades.

För det andra så verkar det märkligt att ställa posten till svars för tidningsbudens arbetsmiljö.

För det tredje så är det väl inte posten som ska kritiseras om de värnar arbetsmiljön i högre grad än andra företag.

Kaj Raving sa...

Anonym 09.50: Jag är övertygad om att du ser dig som oerhört farlig, men jag tror ändå inte att endast du är tillräcklig för att utgöra någon generell hotbild.

Kaj Raving sa...

Anonym 10.45: Det ingår knappast i brevbärarnas arbetsbeskrivning att vara förkämpar för yttrandefriheten med risk för hot och våld.

Thoralf A sa...

Med tanke på din logga Kaj så är det dig man skall vara rädd för.

Posten kan inte dela ut särskilt mycket i fortsättningen om det skall tas hänsyn till alla som riskerar att bli kränkta.

Ge dig Kaj.

Thoralf A sa...

Förresten Kaj, märkligt att du inte kommenterat Nybro kommuns nej för partistöd till SD trots ett mandat i kf.
Du som pläderar för demokrati, alla människors lika värde, solidaritet, klasslöshet o.s.v.

Kaj Raving sa...

Thoralf: Åter igen: det är inte kränkningen i sig jag pläderar mot här. Kränkningen i sig är nog så otrevlig, men det är en annan sak.

Vad det handlar om är att ni vill att brevbärarna ska ta er "strid för yttrandefriheten" aka "rätten att kränka muslimer", och därmed struntar i deras arbetsmiljö.
En polis, brandman, väktare osv. har betalt för att ta vissa risker i sitt yrke, men det ingår knappast i brevbärarens yrkesroll.

På vad sätt är det märkligt att jag inte kommenterar Nybro kommuns nej till partistöd för sd? Det är ganska många saker som jag inte kommenterar.

Men eftersom du tydligen vill ha någon kommentar så ska du få det:

Kommunen har beslutat att kommunalt partistöd ska utgå till partier som har en organisation i Nybro. Ingen organisation - inget partistöd, knappast särskilt märkligt.

Bahco sa...

Om det hade funnits en stark högerextremistisk grupp inför valet som hotat brevbärarna om de delar ut Vänsterpartiets partiprogram hade du då tyckt det varit rätt av posten att svika demokratin och vika ner sig?

Läs gärna mer om den typ av extremism du tillhör här: http://www.skiftnyckel.com/den-rumsrena-extremismen/

Kaj Raving sa...

Jag tycker inte att det vore att svika demokratin, eftersom det inte är brevbärarnas sak att vara några yttrandefrihetens vita riddare.

Vore det så att det fanns en hotbild mot brevbärarna så fick man lösa det på annat sätt, även om det vore beklagligt.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...