08 november 2007

Pervers kapitalism!

Varje dag utsätts 4000 smågrisar för smärtsamt ingrepp, det skriver Aftonbladet. Anledningen är att det är för dyrt och krångligt att bedöva innan ingreppet. Att grisarna lider spelar ingen roll så länge man kan hålla kostnaderna nere.

Inget nytt under solen, utan bara ytterligare ett bevis för hur pervers kapitalismen blir i sitt förakt för andra varelser.

Tyvärr så handlar det endast om symptom på en verksamhet som i grunden är sjuk. En verksamhet som bygger på vi människor skulle ha någon form av rätt att utnyttja andra varelser hur vi vill efter eget välbefinnande.

Fy fan!

Andra bloggar om: , , , och annat intressant.

6 kommentarer:

Vincent Vensan Vukovic sa...

Och i realsocialismen får grisarna och alla andra djur evig lycka?

Kaj Raving sa...

Eftersom veganism är en del av min socialistiska vision, så är svaret givetvis ja.

Anonym sa...

Ska människor alltså tvingas vara veganer i din lilla utopi? Spännande, det får du nog många röster på.

Kaj Raving sa...

Jag formar knappast mina idéer utifrån hur många röster det skulle ge. Och var skrev jag för övrigt tvingade?

Anonym sa...

Du erkänner alltså att din utopi inte har med politik att göra utan bara är ett tillstånd som du inte vet hur man ska uppnå?

Kaj Raving sa...

En utopi är enligt den gängse definitionen ett drömmål, ett mål som man kanske inte ens förväntar sig att uppnå. Att man inte har planerat för hur man ska uppnå ett drömmål borde rimligtvis ses som ganska naturligt. Men självklart har det med politik att göra eftersom en utopi givetvis inte uppstår i ett vacum utan utgår ifrån den politiska grundsyn man har.

För övrigt så är det du som har använt dig av ordet utopi, jag använde själv ordet vision, ett ord som inte nödvändigtvis har samma betydelse. Nu har jag dock använt ordet vision med en liknande andemening såtillvida att jag syftar till ett mål som jag idag inte ser i sikte och som jag inte ser kommer att infrias inom en överskådlig framtid. Min vision handlar i stället om ett tillstånd som någon gång förhoppningsvis ska uppnås. Jag därför inte heller gjort upp en detaljerad dagsplan för hur min vision ska infrias, utan arbetar utifrån betydligt kortsiktigare mål i min vardag.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...