27 november 2007

Om sd och facket.

Dagens arbete har presenterat en hel artikelserie om sverigedemokraterna. Eftersom det är en facklig tidning så ligger mycket fokus på just deras inställning till facket.

Det är lysande läsning som tydligt visar på deras fackföreningsfientliga grundsyn!

Det handlar om en artikel med sverigedemokraternas arbetsmarknadspolitiska talesman Per Björklund som tycker att arbetsrättslagarna MBL och LAS är "omoderna" och som tycker att det är för dyrt att avskeda någon utan skälig grund.

Vidare så är det artiklar som visar att det främst är unga industriarbetare som dras till sd samtidigt som vart tredje avdelning vill utesluta sverigedemokrater samtidigt som många avdelningsordförande inte anser att de ska få ta ett fackligt förtroendeuppdrag. Den förstnämnda artikeln har även DN upptäckt.

Jag har full förståelse för att man tycker så, och jag har mycket svårt att se att en sverigedemokrat skulle kunna ställa sig bakom arbetarrörelsens värderingar, liksom jag har svårt att se att en moderat skulle kunna göra det. Jag menar, flera förbund har ju socialismen som ett mål i sina stadgar, hur kan man ställa sig bakom det som sverigedemokrat? Däremot så har jag mycket svårt att se att det faktiskt finns grund för att utesluta dem eller hindra dem från att ta förtroendeuppdrag om de ändå väljer att ställa sig bakom stadgarna.
Det svenska … Jag vete fan. Jag vete fan vad det svenska är

Det kan man läsa i en artikel om ett skyddsombud som tagit sitt förnuft till fånga och lämnat sd, medan man i en annan artikel kan läsa om två skyddsombud som inte gjort det.

De har även en artikel där de slår hål på flera utav de myter kring massinvandring och invandringens kostnader som sverigedemokraterna lever och förökar sig på, liksom en artikel där de ger hjälp inför debatten i fikarummen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , och annat intressant.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...