18 november 2007

Moderaternas kräftgång fortsätter

Moderaterna fortsätter sin oppinionsmässiga kräftgång och är nu tillbaka på samma nivå som under våren 2004, 21.1%, enligt den senaste oppinionsundersökningen från SvD/Sifo.

Partiet är nu tillbaka i verkligheten och den tomma retoriken har nu genomskådats. De "nya moderaterna" visade sig vara samma gamla överklassmoderater som innan och politiken visade sig vara samma gamla klasspolitik som de alltid fört, om än i annan tappning och dold i en retorisk dimridå.

Nu när väljarna har fått se vad regeringens och det "nya arbetarpartiets" politik innebär i praktiken, så har främst moderater och folkpartister bytt sida. Inte mindre än var åttonde moderat har gått till socialdemokraterna sedan valet.
värdet på varumärket ”nya moderaterna” faller just nu som en sten
Såväl förtroende som opinion fortsätter att dala allteftersom allt fler genomskådar de "ny moderaterna". Trots att vi är inne i en högkonjunktur av sällan skådat mått!

Även kristdemokraterna verkar få del av moderaternas nedgång och hamnar i denna undersökning över riksdagsspärren enligt chefen för Sifos väljarundersökningar, Toivo Sjörén.
Speciellt äldre moderater går i viss mån till andra borgerliga partier.
Det är väl inte en alltför kvalificerad gissning att moderaternas beslut att säga ja till en könsneutral äktenskapslagstiftning har en stor del i att en del stockkonservativa moderater går över till kd i stället.

Eller till sd för den delen, det har ju också hänt.

-----------------------------------------------------------------------
Lästips: Jens Holm om att jordbruksministern Eskil Erlandsson fegar ur om klimatpolitiken och Alliansfritt Sverige har som vanligt koll på allianspolitiken och LOKE minns sin hemtrakt.

(kommenterande bloggar)

Andra bloggar om: , , , , och annat intressant.

4 kommentarer:

ilse-marie sa...

Härliga siffror, men det jävliga är att vi trots allt måste fortsätta att se på hur de ohämmat raserar välfärden under 3 år till!

Kaj Raving sa...

Ja, det är ju det som är det jävliga. Siffrorna idag betyder ju inte ett jota i praktiken, utan de kan härja i tre år till utan att vi kan hindra dem :-(

Men man kan ju unna sig lite skadeglädje över deras sjunkande siffror i alla fall ;-)

Relativt Majs sa...

Det är ju inte helt säkert att vi vinner 2010 heller, man vet aldrig vad tiden kan utspela. Men det är ju kul att sitta och gotta sig åt vad andra partier gör, däremot så har "Nya Moderaterna" god tid på sig att bättra på opinionen, folket har tyvärr himla lätt för att glömma sånt där. Vi behöver definitivt starkare oppositionsarbete, jag tycker att vårat arbete hitills är obefintligt, moderaterna förstör allt själva.

Anonym sa...

"Jag är kommunist" gav ju en bra inblick i vänsterpartiets politiska ställningstaganden. Hur långt ner rasade
inte opinionen efter det kanske?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...