01 november 2007

Littorins fiasko

Endast 217 personer har fått arbete via regeringens så kallade instegsjobb, skriver LO-tidningen. I Kalmar län handlar det enligt Östran om tre personer som fått instegsjobb. Närmare bestämt så handlar det om två män och en kvinna som har fått arbete i Västervik och Vimmerby. I södra länsdelen har således ingen fått ett instegsjobb.

Instegsjobben, som infördes 2:a juni i år, är tänkta att hjälpa nyanlända invandrare att komma ut på arbetsmarknaden. Staten subventionerar då anställningen med ända upp till 75%, beroende på om det är ett privat företag eller en offentlig verksamhet som anställer. Anställningen ska dessutom vara kopplad till att den anställde deltar i svenska för invandrare (sfi).

Arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin är missnöjd. Han är rent av beredd att skrota hela programmet och det kan man ju förstå. Regeringens Krafttag mot utanförskapet bidde ju inte ens en tumme. Det bidde bara ett praktfullt fiasko kan man konstatera.
-----------------------------------------------------------------------
Intisbloggen skriver om privatisering av vården medan Ilse-Marie, Fredrik, Josefin Brink, Svensson och Trotten skriver om Schenström-affären.

Andra bloggar om: , , , , och annat intressant.

4 kommentarer:

Björn Fridén sa...

galet lite jobb för pengarna. jag fick dock ingen klarhet i huruvida man tänker gå vidare med det eller kort och gott skrota hela projektet.

(förresten var det min slav fredrik som skrev inlägget du länkar till- äras den som äras bör)

Kaj Raving sa...

Jag har inte heller lyckats få någon riktig klarhet i hur det ligger till där. Det visar sig väl framöver.

(slav? är det verjkligen ett politiskt korrekt uttryck? ;-))

ilse-marie sa...

Intressant det där med kampen mot utanförskapet. Det verkar som om de jobb som kommit inte alls beror på regeringen, utan enbart på konjunkturen. Hur det blir när det vänder vågar man inte ens tänka på!

Kaj Raving sa...

Ja, med tanke på att hela deras politik bygger på att jobben ska öka och att en hel de av de jobb som kommer enbart beror på konjunkturen och hade kommit i vilket fall, så nog blir man orolig för vad som ska hända när vindarna vänder.

Fast frågan är om det inte är först då som deras politik implementeras på allvar. Just nu är det ju sådan brist på arbetskraft att i vissa trakter så får (nästan) bokstavligen vem som helst arbete. Det är förts när det har vänt och konjunkturen dalar som vi får se vad regeringens politik verkligen innebär när de arbetslösa måste konkurrera med varandra i regeringens desperationsskapande politik.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...