03 november 2007

Homofob dömd att betala 68 miljoner

Det är den religiösa sekten Westboro Baptist Church har en saftig räkning att vänta efter att de nu har dömts att böta motsvarande närmare 68 miljoner kronor, skriver QX. Sekten, som väl i Sverige är mest känd för sitt stöd för pingstpastorn Åke Green när han dömdes och sedan friades för sin numer berömda predikan mot homosexualitet och uttalandet
Sexuella abnormiteter är en djup cancersvulst på hela samhällskroppen. Herren vet att sexuellt förvridna människor kommer att våldta djuren. Inte heller djuren går fria från människans sexuella behov och branden som är tänd i en människa. Utan till och med detta kan man ägna sig åt.
Jämfört med Westboro Baptist Church och deras pastor Fred Phelps (bilden) så ter sig Green ändå ytterst tolerant. Phelps själv säger att han predikar hat och han tycks ligga i hårt, inte minst när det gäller Sverige. Listan på slagord talar nästan för sig själv
  • God Hates Fags!
  • God Hates America!
  • God Hates Canada!
  • God Hates Sweden!
  • God Hates Sweden and the Royal Family!
  • God Hates the World!
  • Thank God for all dead Swedes!
  • Thank God for hurricane Katrina!
  • Thank God for the tsunami!
Sekten brukar demonstrera vid begravningar av personer som dött i aids-relaterade sjukdomar och vid begravningar av soldater som dött i Irak eller Afghanistan. Man menar att det är "Guds straff" eftersom man tillåter homosexualitet och tackar därför Gud för döda soldater.

Det är för en sådan demonstration, för en död soldat, som de blev stämda och sedemerara dömda att betala c:a 11 miljoner dollar. Enligt den döde soldatens far
Albert Snyder så är motivet inte pengarna utan han hoppas att domen ska få Phelps att sluta demonstrera på begravningar. Phelps själv däremot tycks anse att all reklam är bra reklam och hävdar att han bara utnyttjar sin yttrandefrihet.

Nu diskuteras tydligen att man ska införa en federal lag som förbjuder liknande demonstrationer, något som redan finns i flera delstater. Det är definitivt ett ingrepp i yttrandefriheten som jag kan acceptera. Nog för att yttrandefriheten ska vara långtgående, men när man på detta sätt kränker andra människor så har man definitivt gått för långt.

När det gäller en tokfan som Phelps så känner jag mig kluven. Dels så föresvävar mig tanken att låsa in honom och kasta bort nyckeln. Dels så vill jag gärna avfärda honom som en otrevlig men ofarlig tok. Så kan det kanske också vara, som heterosexuell här i Sverige. Men det är knappast verkligheten för homosexuella eller andra "avvikande".

Vad det innebär att Phelps utnyttjar sin yttrandefrihet kan man läsa om i boken No tears for queers av Johan Hilton. Där kan man läsa en del om denna sekts framfart och andra homofobiska hatbrott och hur dessa har sin grund i det hot som den homosexuelle utgör mot gärningsmannens manlighet.

Jag har tidigare skrivit om hatbrott och yttrandefriheten.
-----------------------------------------------------------------
Läs Josefin Brinks inlägg om
Schenström-affären. Det är befriande läsning.

Andra bloggar om: , , , , , , , och annat intressant.

1 kommentar:

pia sa...

jag tyckte att det var skrattretande när republikanerna i USA reagerade på Ahmadinejads snack om att det inte finns några homosexuella i Iran. Med tanke på att republikanerna har sina anhängade bland fanatiska kristna blir det inte så lite dubbla budskap...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...