20 oktober 2007

Majoritet för homoäktenskap!

En majoritet av svenskarna är för samkönade äktenskap, det visar en undersökning som Tv4 låtit göra. Inte mindre än 61% av de tillfrågade svarade ja på frågan: Tycker du att äktenskapslagstiftningen ska tillåta två personer av samma kön att ingå äktenskap?

Variationen är dock stor utifrån partitillhörigheten. Enligt Expressen så är det inte helt oväntat kristdemokrater och sverigedemokrater som är mest negativt inställda. Moderaterna är det enda parti som ännu inte tagit ställning i frågan, vilket i somras fick ett gäng moderater att gå ut med en debattartikel där de förklarade att de var beredda att de var beredda att driva fram en lag om inte regeringen agerade. På partistämman ska dock Fredrik Reinfeldt försöka driva igenom ett ja till könsneutrala äktenskap, skriver Tv4nyheterna. Partiet är är dock mycket splittrat både i partistyrelsen och bland väljarna. I undersökningen blev det är nästan jämt skägg mellan ja och nej. 49% är för och 45% är mot.

Mest negativt inställda är dock kristdemokraterna, där hela 75% är motståndare till homoäktenskap, medan 22% är för. Bland vänsterpartisterna är förhållandet det omvända med 75% för och 21% mot. Vilket i och för sig är bedrövliga siffror att se som vänsterpartist och som endast räcker till en föga hedrande andraplacering, långt bakom miljöpartiets 84%.

Jag tröstar mig själv med att intala mig att de 21% som var motståndare till homoäktenskap är motståndare till själva äktenskapsidén i sig och därför svarade nej.

Jo, så är det säkert.

---------------------------------------------------------------------

Björn visar åter på att regeringen säger ett och gör något annat och den feministiska vänstertjejen funderar över samhällsklyftorna.

Andra bloggar om: , , , , , ,
Nybro
och annat intressant.

2 kommentarer:

Björn Fridén sa...

haha, en klassisk vänsterpartistisk ideologiskt färgad slutsats. tvyärr kaj, ditt parti precis som mitt och alla andra har reaktionära element i systemet. det är bara att beklaga och upplysa.

Kaj Raving sa...

Måste du förstöra min natt genom att komma dragandes med verkligheten... ;-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...